به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ آرزو دهقانی، کارشناس آموزشی اورژانس کشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بیان این مطلب اظهار داشت: بسياري از بانوان به علت استفاده نادرست از برخي فرآوردههاي پاككننده خانگي، دچار مسموميت با اين مواد شوينده بويژه پاككنندهها و سفيدكنندهها ميشوند، به طوري كه ميزان اينگونه مسموميتها در ميان زنان افزايش يافته است.
آرزو دهقانی افزود: در بيشتر موارد مسموميت، با مواد شوينده حاصل از استنشاق گاز حاصله از اين مواد است، به اين ترتيب كه استفاده از مواد سفيدكننده در فضاى بسته حمام و دستشويى به علت ايجاد گازكلر، موجب تحريك مجاري تنفسي شده و علائم مسموميت را ايجاد ميكند؛ علائمي مثل سرفه، خسخس سينه و تنگى نفس بويژه در افراد داراى زمينه بيمارىهاى ريوى از جمله علائم مسموميت با اين مواد است.
وی مشكلات پوستى و مخاطى را یکی ديگر از عوارض مصرف نادرست مواد شوينده عنوان کرد و گفت: انواع مواد شيميايى در درجههاى مختلف به چشم نيز ميتواند آسيب برساند و در واقع مواد شوينده از خطرناكترين دشمنان چشم به شمار مىرود.
دهقانی توصیه کرد: هنگام استفاده از شويندههاي شيميايي، حتما از ماسك مناسب استفاده کرده و هنگام استفاده از مواد شيميايي و فرآوردههاي شوينده و پاككننده، پنجرهها را باز و تهويه را روشن كند تا هوا بخوبي درمحيط جريان داشته باشد.
وی ادامه داد: از مخلوط كردن مواد شيميايي مانند جوهرنمك و موادسفيدكننده جدا خودداري كنيد، بخارها و گازهاي ناشي از اين اختلاط بسيار سمي و خفهكننده است و بخار متصاعد شده از تركيب جوهرنمك و وايتكس بسيار خطرناك است؛ خصوصا براي چشم، پوست و ريه، توصيه ميشود جدا از تركيب اين 2 ماده خودداري كنيد.
کارشناس آموزشی اورژانس کشور خاطرنشان کرد: استفاده مداوم مواد شوينده و پاككننده از جمله جرمگيرها و سفيدكنندهها در منازل، موجب انتشار برخي ذرات شيميايي خطرناك در توالت، حمام و آشپزخانه ميشود و استفاده زياد از اين مواد به همراه آب گرم هم اثر منفي آن را دوچندان ميكند. /ح