انسان روزانه با میلیون‌ها نوع میکروب مواجه می‌شود که اکثر آنها بی‌ضرر هستند اما برخی از آنها قادرند آسیب‌های عفونی جدی به بدن وارد آورند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک با این‌همه میکروب‌شناسان معتقدند شستن دستها، استفاده از محلول‌های ضد‌عفونی کننده و پاکسازی مناطق عمومی می‌تواند احتمال آلوده‌شدن به این نوع از میکروب‌ها را تا 50 درصد کاهش دهد.

در ادامه راهکارهایی را برای جلوگیری از آلوده شدن در غیر‌منتظره‌ترین نقاط ممکن از زندگی روزمره ارائه شده‌اند:

مسواک

میکروب‌ها در نقاط مرطوبی مانند مسواک‌ها رشد پیدا می‌کنند. با توجه به‌اینکه باکتری‌های دفع شده از بدن با هربار کشیدن سیفون در توالت،‌در فضا پراکنده می‌شوند، احتمال آلوده شدن مسواک به این نوع از باکتری‌ها بسیار زیاد خواهد بود. برای مقابله با این نوع آلودگی مسواک‌ها باید هر سه تا چهار ماه تعویض شوند، پوشش توالت در زمان استفاده از سیفون گذاشته شود، و یا از مسواک‌های پیشرفته‌تر مجهز به ضد‌عفونی‌کننده فرابنفش استفاده شود.

جواهرات

پزشکان و پرستاران برای استفاده نکردن از جواهرات در اتاق عمل دلایلی برای خود دارند. مطالعه‌ای که در سال 1997 انجام گرفت نشان داد پزشکانی که انگشتر به دست دارند نسبت به دیگر پزشکانی که انگشترهای خود را از دست خارج می‌کنند، پس از شستن دست‌ها مقدار میکروب بیشتری با خود حمل می‌کنند. گوشه‌و کنار زیورآلات می‌توانند پناه‌گاه میکروب‌های متعددی باشند درحالی که زدودن آنها از آلودگی کار بسیار دشواری است. با این‌همه نقره فلزی ضد میکروب است و از این رو زیور‌آلاتی که از جنس نقره باشند آلوده نخواهند بود.

بالش

ملحفه‌ها و رو‌بالشی‌ها معمولا به صورت منظم شستشو می‌شوند،‌اما خود بالش بسیار دیر به دیر شسته می‌شود و شاید هم هرگز شسته نشود. بالش‌ها شامل قارچ، باکتری و ذرات خاک هستند و می‌توانند منجر به بروز حساسیت شوند.

رایانه‌های رومیزی

مطالعات نشان‌داده‌اند که در برخی موارد، آلودگی‌های یافت شده بر روی رایانه‌های رومیزی، از آلودگی‌های موجود درون توالت‌ها بیشتر است. کارمندان روزانه چندین ساعت از این رایانه‌ها استفاده می‌کنند، درحالی که بر روی آنها عطسه یا سرفه می‌زنند و یا در کنار آنها غذا می‌خورند. خدمه شرکت‌ها نیز رایانه‌ها را تمیز نمی‌کنند زیرا این دستگاه‌ها جزو فضای خصوصی به شمار می‌آیند، از این رو اگر هر فرد وظیفه تمیز کردن و پاکسازی آنها را به عهده بگیرد، احتمال بیماری خود را کاهش داده‌است.

صفحه‌کلید‌های عمومی

مطالعات نشان‌داده‌اند 41 درصد از کلید‌های دستگاه‌های خودپرداز، 40 درصد از کلید‌های پارکومتر‌ها و 35 درصد از دستگاه‌های سکه‌ای حاوی مقادیر خطرناکی از باکتری‌ها هستند. صفحات لمسی، کلید های آسانسور و چرخ‌های خرید فروشگاه‌های بزرگ نیز به اندازه‌ای هشدار‌دهنده به انواع میکروب‌ها آلوده هستند.

اسفنج‌های ظرف‌شویی

محیط گرم و مرطوب درون این اسفنج‌ها سکونتگاهی عالی برای باکتری‌ها خواهد بود، در این صورت تمیز شستن ظرف‌ها با استفاده از این اسفنج‌ها توهمی بیش نخواهد بود، زیرا در واقع استفاده از این اسفنج‌ها منجر به پراکنده شدن باکتری‌ها در سطح ظروف خواهد شد. اما درصورتی که هر روز به مدت دو دقیقه این اسفنج‌ها را درون دستگاه ماکروویو قرار دهید تمامی باکتری‌های آن از بین خواهند رفت، همچنین هر دو هفته یک‌بار این اسفنج‌ها باید تعویض شوند./س
برچسب ها: میکروب ، آسیب ، بیماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.