به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ از سمت سوم هم زن و مردی كه به تازگی تشكیل زندگی دادهاند از تجربه كافی برای حل مشكلات برخوردار نیستند و معمولا بر آتشهای كوچك و بزرگ پدید آمده، نفت و بنزین احساسی عمل كردن میریزند و حتی همان هفتههای اول و ماههای اول به این نتیجه میرسند كه ازدواج ما از اول اشتباه بوده است و بیجهت نیست كه در سه سال اول زندگی پدیده پرآسیب طلاق شكل میگیرد.
به يکدیگر مهلت بدهیم: زندگی مشترك پهنه وسیعی از فرصتهاست كه زوجین با آرامش و حساب شدگی، مشكلات را پایان كار نمیدانند بلكه آنها را بهانه و فرصتی برای آغاز جدید میدانند و با همدلی و همكوشی درصدد حل آنها برمیآیند و به هیچ وجه واقع بینی خود را قربانی ایدهآلنگری نمیكنند.
حدالمقدور سعی كنیم مشكلاتمان را خودمان حل كنیم: یكی از مهارتهای مهم در آغاز زندگی حل مسائل توسط خود زوجین است. زیرا زن و شوهر بهتر از هر كسی به موضوع آگاهی دارند و اكثر مسائل بیشتر به تفاوت سلایق و عرفهای زوجین است. از سویی اطرافیان ممكن است از نگاه و تجربه خودشان یا مثلا از سر محبت نسبت به فرزند پیشنهادی ارائه دهند كه مناسب نیست.
با یكدیگر گفتگو كنیم: با هم صحبت كنید. این مهارت یكی از عوامل بسیار مهم در ارتباط موثر و رفع مسائل و مشكلات زندگی است. این امر، همچون كلیدی، بسیاری از درهای صمیمیت را به روی زوجین باز میكند و هنری است كه از طریق آن میتوان از كاهش محبت و سوء تفاهم در زندگی مشترك پیشگیری نمود. در یك گفتگوی صحیح بایستی هر فرد برای برقراری ارتباط كارآمد مهارتهایی را در خود ایجاد نماید.
لجاجت را كنار بگذاریم: در یك ارتباط موثر زوجین باید از یكدندگی و اصرار بر نظر خود به جد پرهیز كنند و در مقابل برای حل مسائل زندگی، منش حقگرایی و خطاپذیری را داشته باشند. اگر میخواهید در زندگی مشترك، آرامش و نشاط داشته باشید با ترك لجبازی به این امر كمك خواهید كرد.
به همسرمان احترام بگذاریم و به او اعتماد داشته باشیم: اگر زوجین چه در محیط خانه و چه در جمع دوستان و فامیل همواره احترام همدیگر را حفظ كنند و پشتیبان همدیگر باشند، هم اعتمادشان نسبت به یكدیگر افزایش مییابد و هم هیچكس به خود اجازه دخالت در زندگی آنان را نمیدهد. یادمان باشد صمیمیت زوجین همراه با حفظ حریم و رعایت ادب، یكی از مهمترین مهارتهای رفتاری برای حل مشكلات زندگی زناشویی است.
منبع: نيک صالحي