به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،علی اکبر زینالو ، بیان کرد: در مجموعه وزارت بهداشت با تلاشهای انجام شده 96 تا 97 درصد داروها به صورت داخلی تولید میشود.
وی ادامه داد: البته بخشی از مواد اولیه داروها از کشورهای تولیدکننده آن تأمین میشود که این تأمین مواد اولیه نیز با رعایت همه استانداردها انجام میپذیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین تصریح کرد: اگرچه به لحاظ تحریم، محدودیتهایی وجود دارد، ولی از آنجا که موضوع سلامت امری مهم و بسیار حساس است، بنابراین هیچ دارویی چه به صورت مواد اولیه یا به صورت داروی آماده خارج از مجرای قانونی و کنترل وزارت بهداشت و نظارت معاونت غذا و دارو در بازار مصرف عرضه نمیشود.
وی توضیح داد: هر دارویی که بخواهد در سیستم توزیع دارویی کشور وارد شود باید کنترل لازم و برچسبهای تأیید شده بر روی آن الصاق شود، از این رو کنترل شدید در حوزه دارو همواره وجود داشته و دارد.
زینالو عنوان کرد: این کنترل چه به صورت کلی و چه به صورت جزیی در نقاط مختلف حتی داروخانهها نیز که دارو به صورت عمومی عرضه میشود، وجود دارد، در نتیجه هیچ دارویی قدرت عرضه خارج از فضای دارویی کشور بدون کنترل و نظارت مجموعه وزارت بهداشت را ندارد.
وی در خصوص مرگ دو نفر که ادعا شده بود به دلیل مصرف دارو است، اظهار کرد: گاهی ممکن است یک دارو با تمام استانداردها در فردی هنگام مصرف آلرژی کشنده ایجاد کند و حال آنکه همین دارو در افراد دیگر هیچ عارضهای ایجاد نکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین افزود: ولی به هر حال سیستم اعلام خطر دارویی کشور وقتی از عارضه دارویی مطلع میشود، موضوع را مورد بررسی قرار میدهد.
وی یادآور شد: در خصوص فوتیهای اخیر هیچ مدرکی مبتنی بر مرگ ناشی از تزریق به دست نیامده است، از همین رو بازهم تأکید میکنیم که عموم هم استانیهای عزیز بدانند که چه در گذشته و چه امروز و چه در آینده نظارتهای دانشگاه علوم پزشکی در مجموعه حوزه سلامت به خصوص غذا و دارو با جدیت وجود داشته و قاطعانه ادامه دارد چراکه موضوع سلامت بحث مهمی است و مسئولان در این زمینه ذرهای اغماض نخواهند داشت.
منبع:خبرگزاری ایسنا