به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به نقل از روابط عمومی بیمارستان فوق تخصصی رضوی، حسینعلی شهریاری در آستانه برگزاری دومین کنگره بین المللی ایمنی جاده ها اظهار کرد: درصد قابل توجهی از مرگ و میرهای تصادفات جاده ای در مسیر انتقال مصدوم از محل حادثه تا بیمارستان است.
وی افزود: این مرگ و میر ناشی از دسترس نبودن آمبولانس و وسائل نقلیه بیمارستان بوده که سبب حمل مصدوم توسط عموم جامعه می شود بنابراین آگاهی و آموزش عموم جامعه امری ضروری است.
شهریاری با بیان اینکه نیازمند آموزش بیشتر عموم جامعه و به تعبیری آموزش همگانی در حوزه ترافیک و خدمات درمانی پس از تصادف هستیم، خاطرنشان کرد: در حین انتقال مصدوم پس از تصادف باید آموزش هایی داده شود تا ازهرگونه خطرات از جمله قطع نخاع، خونریزی داخلی چون خونریزی شکمی و اندامها, انسداد راه تنفسی با اقدامات از پیش آموزش دیده جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: رسانه و بخش های مرتبط با این امر چون صداو سیما، اوژانس، آموزش و پرورش و دانشگاه می توانند نقش موثری در آموزش و تبلیغات همگانی ایفا کنند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به راه اندازی شبکه سلامت یاداور شد: این شبکه که هم اکنون در تهران راه اندازی شده با گسترش خود در تمام استان ها می تواند در حوزه آموزش موثر و کارآمد ظاهر شود.
شهریاری ادامه داد: یکی از اقدامات شاسته در سنوات گذشته در بخش تصادفات این ست که مصدوم را به راحتی پذیرش کرده و این شانس بیشتری را برای بهبود مصدوم فراهم می کند.
وی با برشمردن مولفه های موثر در کاهش مرگ و میر تصادفات به ویژه تصادفات جاده ای خواستار گسترش اورژانس های بین جاده ای شد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آموزش نقش مهمی در میزان بهبود مصدوم دارد اما برخی مسئولیت ها با وجود نیروهای متخصص امکان پذیر است و از همین حیث باید در جاده ها اورژانس های بین جاده ای برای کاهش اتلاف وقت در رسیدن به محل سانحه و ارائه خدمات به مصدوم افزایش یابد.
گفتنی است دومین کنگره بین
المللی ایمنی جاده ها 25و 26 بهمن ماه سال جاری در بیمارستان فوق تخصصی رضوی
برگزار می شود/س.