عضو كميسيون اقتصادي مجلس گفت: مسكن در كشور ما به جاي اينكه كالايي مصرفي باشد كالايي سرمايه‌اي است لذا تقاضاهاي كاذب را به خود جذب مي‌كند كه حذف اين تقاضاها عاملي مهم در مديريت قيمت مسكن است.

محمدرضا پورابراهيمي داوراني، عضو كميسيون اقتصادي و نماينده مردم كرمان در مجلس، در گفتگو با خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران؛ با اشاره به صحبت‌هايي كه درباره افزايش وام مسكن در كشور مي‌شود، گفت: بين افزايش وام مسكن براي ساخت و خريد مسكن تفاوت وجود دارد و هركدام اثر خاص خود را بر اقتصاد دارند.

وي با اشاره به افزايش وام خريد مسكن اظهار داشت: افزايش وام در جهت خريد مسكن امر مثبتي نيست چراكه سفته‌بازي و التهاب قيمت در بازار مسكن را افزايش داده و با تزريق پول، حجم نقدينگي در جامعه را بالا برده و تورم به بار مي‌آورد.

عضو كميسيون اقتصادي ادامه داد: افزايش وام خريد مسكن در شرايط فعلي التهاب‌آور بوده و بورس‌بازي و تقاضاي كاذب را در بازار مسكن بيشتر مي‌كند.

نماينده مردم كرمان در ادامه به مثبت بودن وام خريد ساخت مسكن تأكيد كرد و گفت: بالا بردن مقدار وام در جهت ساخت مسكن باعث خلق ارزش در اقتصاد كشور، ايجاد اشتغال و تقاضاي واقعي در بازار خواهد شد.

پورابراهيمي در اين‌باره افزود: افزايش وام خريد مسكن باعث ايجاد مساكن جديد و نوسازي مساكن كلنگي شده و نياز كشور را در اين زمينه تأمين خواهد كرد كه در واقع افراد با تلفيق پول خود با وام دريافتي، توليد و اشتغال جديد به وجود مي‌آورند.

عضو كميسيون اقتصادي با اشاره به راهكارهاي متعادل‌سازي قيمت مسكن، تصريح كرد: عوامل اقتصادي به هم وابسته‌اند و به تنهايي نمي‌توان در مورد هر يك از آن‌ها اقدام كرد.

وي با برشمردن عوامل تورم، ادامه داد: رشد نقدينگي در كشور به شدت روبه افزايش است به طوري كه حدود 430 هزار ميليارد تومان ميزان نقدينگي در كشور است لذا با هدايت درست اين منابع، بايد حجم نقدينگي را در كشور كاهش دهيم، تا بتوانيم تورم را در همه حوزه‌ها و مسكن كنترل كنيم.

نماينده مردم كرمان افزود: كاهش ارزش پول ملي يك ماهيت تجديد ارزيابي در اقتصاد كشور ايفا مي‌كند به اين معني كه با بالا رفتن ارزش دلار، قيمت‌ همه اقلام و كالاهاي مورد نياز مردم نيز بالا رفته و بر صادرات و واردات نيز تأثيرگذار خواهد بود.

پورابراهيمي ادامه داد: هرچه ميزان كاهش پول ملي بيشتر باشد، تفاوت تجديد ارزيابي نيز بيشتر خواهد شد لذا ما بايد تلاش كنيم تا اين اختلاف را به حداقل برسانيم، كاهش ارزش پول تا يك درصد، آن هم براي صادارت غيرنفتي مي‌تواند موثر باشد ولي بيش از آن براي اقتصاد كشور مضر است.

عضو كميسيون اقتصادي به يك نكته مهم در باب مسكن اشاره و خاطرنشان كرد: مسكن در كشور ما به جاي اينكه كالايي مصرفي باشد كالايي سرمايه‌اي است لذا تقاضاهاي كاذب را به خود جذب مي‌كند كه حذف اين تقاضاها عاملي مهم در مديريت قيمت مسكن است.

انتهاي پيام/

برچسب ها: مسکن ، وام ، نوسازی ، تورم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار