علیرضا متوسلی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: بیماری سل شایعترین عامل مرگ و میر ناشی از یک بیماری عفونی است و آمار مبتلایان و افراد آلوده به آن در مقایسه با اغلب بیماریهای دیگر عفونی و غیر عفونی بالاتر است.
وی با بیان اینکه حدود 30 سال پیش در کشورهای پیشرفته و برخی دیگر از کشورها بیماری سل ریشه کن یا حذف شده اعلام شده بود، تصریح کرد: طولی نکشید که به دلایل مختلفی مانند تغییر ماهیت بیماریها، تغییر الگوهای رفتاری و بروز مقاومت های میکروبی، موارد ابتلا به
سل شایعترین عامل مرگ و میر ناشی از یک بیماری عفونی است و آمار مبتلایان و افراد آلوده به آن در مقایسه با اغلب بیماریهای دیگر عفونی و غیر عفونی بالاتر است.
وی با بیان اینکه در حدود 30 سال پیش در کشورهای پیشرفته و برخی دیگر از کشورها بیماری سل ریشه کن یا حذف شده اعلام شده بود، تصریح کرد: طولی نکشید که به دلایل مختلفی مانند تغییر ماهیت بیماریها، تغییر الگوهای رفتاری و بروز مقاومتهای میکروبی، موارد ابتلا به سل دوباره افزایش یافت.
توسلی با اشاره به اینکه سالانه نزدیک به 10 میلیون نفر در سال به بیماری سل مبتلا می شوند، افزود: همچنین سالانه 1/5 تا 2 میلیون نفر بر اثر سل جان خود را از دست داده و تعداد بیشتری نیز گرفتار عوارض طولانی مدت بیماری می شوند.
توسلی تاکید کرد: در حال حاضر حدود 20 میلیون نفر در جهان به بیماری سل مبتلا هستند و برآوردها نشان می دهد که نزدیک به 100 میلیون نفر تا 10 سال آینده به این بیماری مهم و شایع عفونی مبتلا می شوند.
وی یادآور شد: با توجه به آمار بسیار بالای آلودگی، ابتلا، ناتوانی و مرگ و میر ناشی از بیماری سل و احتمال ابتلای میلیونها نفر در جهان در سال های آینده، ارائه راهکارهای علمی، برنامه ریزیهای بین بخشی و بین المللی و همکاری ها بین کشورهای مختلف و همچنین افزایش آگاهی مردم و ارتقای وضعیت بهداشتی درمانی در مناطق مختلف جهان، برای کاهش خطرات و عوارض بیماری سل بسیار ضروری است./ح