جانبازان شيميايي و خانواده هايشان هر روزه با مشکلات طاقت فرسايي روبرو مي شوند که تهيه دارو و پرداخت هزينه هاي سنگين يکي از مهمترين آنها است.

به گزارش خبرنگار سرويس اجتماعي باشگاه خبرنگاران، پس از گذشت 23 سال از پايان جنگ تحميلي رژيم بعث عراق بر عليه ايران و استفاده از گازهاي شيميايي براي مقابله با رزمندگان کشورمان و مردم بي دفاع مناطق مرزي، هر روزه برآمار جانبازان شيميايي کشورمان افزوده مي شود.
خسروآبادي مديرکل روابط عمومي بنياد شهيد و امور ايثارگران با اشاره به آمار جانبازان شيميايي کشور، گفت: در حال حاضر 61 هزار و 892 نفر جانباز شيميايي تحت پوشش بنياد شهيد و امور ايثارگران هستند.
وي ادامه داد: از اين تعداد 683 نفر داراي شيميايي شديد در ريه، پوست و چشم، 9 هزار و 785 نفر شيميايي خفيف در چشم و 51 هزار و 424 شيماييي خفيف تحت باليني و داراي عارضه در پوست هستند.
معصومه حجتي همسر يکي از جانبازان شيميايي کشورمان که بيش از 20 سال است با مشکلات درماني همسرش دست و پنجه نرم مي کند، گفت: همسرم بيش از بيست سال است که با گاز شيميايي خردل شيميايي شده بايستي به طور شبانه روز داروهاي حياتي بسياري را مورد استفاده قرار دهد و درطول سال چندين بار در بيمارستان هاي مختلف بستري و تحت درمان قرار گيرد.
وي ادامه داد: او بيش از 8 نوع اسپري درطول هفته بايستي مصرف کند و برخي از قرص هايش را به طور ميانگين 30 يا 40 عدد در روز مصرف مي کند، همچنين داروهاي خارجي که بر روي همسرم موثر واقع مي شود را با هزينه سنگين و به طور آزاد پرداخت مي کنيم.
با توجه به گفته هاي جانبازان شيميايي و خانواده هايشان برخي از داروهاي حياتي که در ذيل معرفي مي شود با هزينه هاي هنگفت که خارج از توان جانباز و خانواده هايشان است تهيه مي شود که درصورت عدم دسترسي به آنها حال بيمار وخيم و دردناک است.
قرص تلاويکس براي درمان قلب جانبازان شيميايي با هزينه نزديک به 80 هزار تومان بايستي تهيه شود اما داوري مشابه اين قرص اسيويکس با هزينه 15 هزار تومان در بازار موجود است که به گفته برخي از جانبازان تأثير مثبتي بر روي آنها ندارد، از اين رو جانبازان ناگزيرند با تهيه اين دارو از بنياد و پرداخت هزينه اضافي داروي مورد نظر را تهيه کنند.
بنابراين گزارش، اسپري يکي ديگر از داروهاي مورد نياز جانبازان شيميايي است که در طول هفته بايستي چند نوع از آن را مورد استفاده قرار دهند.
اين گزارش حاکي است، به گفته جانبازان اسپري هندي که با هزينه ناچيز 3 هزار تومان تهيه مي شود براي آنها موثر نبوده از اين رو بايستي هزينه اضافي به مبلغ 70 هزار تومان را براي اسپري سراتايد که تحت پوشش بيمه نيست را پرداخت کنند.
داروي ترامادول 200 ميلي يکي ديگر از داروهاي مورد نياز جانبازان شيميايي است اين دارو به طور روزانه 30 تا 40 عدد بايد به مصرف جانباز برسد و هزينه هر جعبه 27 هزار تومان است که هر دو سه روز يکبار دو جعبه از آن بايستي به مصرف جانباز شيميايي برسد.
البته داروهاي معرفي شده تنها بخشي از داروهاي حياتي هستند که بايستي به طور روزانه در اختيار جانبازان شيميايي قرار گيرد و هر ماه نيز جانبازان و خانواده هايشان هزينه سنگين داروها را از حقوق ماهيانه شان تهيه کنند.
خسروآبادي در زمينه ارائه خدمات دارويي به جانبازان شيميايي گفت: تمام داروهاي مورد تأييد وزارت بهداشت که از سوي پزشکان مراکز تحت پوشش بنياد چون مرکز مصدومان شيميايي بيمارستان خاتم الانبياء تجويز مي شود با بيمه در اختيار جانبازان قرار مي گيرد اما داروهايي که تازه به بازار آمده و مورد تأييد چند پزشک است تحت پوشش بنياد شهيد نيست.
به نظر مي رسد ضعف اعتماد جانبازان شيميايي به مراکز درماني بنياد شهيد يکي از مشکلات اصلي درماني و دارويي جانبازان است چرا که بسياري از جانبازان پزشکهايي به غير از مراکز درماني تحت پوشش بنياد را براي درمان خود انتخاب مي کنند.
همچنين با حذف هزينه هاي دارويي خانواده هاي جانبازان، جانبازان شيميايي و خانواده هايشان ناچارند از حقوق ماهيانه خود هزينه سنگين داروهاي خود را متحمل شوند و علاوه بر تحمل دردهاي ناشي از گازهاي شيميايي درد کمک خواهي و اظهار نياز به ديگران را در رفع مشکلات مالي زندگيشان را تحمل کنند.
يادمان باشد جانبازان سلامتي خود را براي عزت و عظمت کشور و آرمان هاي ملت فدا کردند پس بر مسئولان مربوطه است که با اندکي توجه بر مشکلات اين عزيزان و ايجاد اعتماد در جانبازان نسبت به مراکز درماني مقداري از مشکلات روزمره و طاقت فرساي آنها و خانواده هايشان را برطرف کنند./ز

برچسب ها: تهیه ، دارو ، جانبازان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار