
به گزاشر خبرنگار باشگاه خب نگاران ايلام؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: تا کنون 9 فصل کاوش در شهر تاریخی سیمره انجام شده است و از دل این کاوشها بازار مرکزی، خانه حاکم و مسجد بیرون شناسایی و هریک توانسته است کاوشگران را سریعتر به نهفتههای این فضای تاریخی برساند اما این کافی نیست.
علی قاسم پور گفت: البته بعد از این 9 فصل کاوش یک فصل کاوش دیگر نیز در شهر سیمره توسط کارشناسان میراث فرهنگی استان ایلام انجام گرفته است.
وی تاکید کرد: دادههای تاریخی این کاوشها اهمیت این شهر تاریخی را از نگاه مختلف از جمله تجاری، صنعت و... را به خوبی نشان میدهد، این تحقیقات باستان شناسی نشان داد که در این شهر بازار و یک مرکز تجاری بوده، مردمان آن روزگار دست به ساخت و سازهای صنعتی مثل شیشه سازی می زدهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام درباره مساحت این شهر تاریخی نیز گفت: با وجودیکه دادهها از ارقام متفاوتی حکایت دارد اما آنچه به واقعیت نزدیک است مساحتی است که فضای امروزی نشان میدهد و آن چیزی بالغ بر 120هکتار زمین است.
وی درباره اهمیت کاوشهای بعدی نیز گفت: بی تردید در کوچه و پس کوچههای شهر سیمره همچنان نهفتههایی از تاریخ باقی است بنابراین تحقیقات باستان شناسی بیشتر روی این قطعه از تاریخ منطقه و کشور ضروری است.
قاسم پورافزود د: با انجام کاوش در کوچههای باریک این شهر تاریخی میتوانیم حقایق دیگری از دل آن بیرون کشید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام اضافه کرد: با تعیین محدوده کوچه و پس کوچههای شهر تاریخی سیمره فضا برای شناسایی بهتر و بیشتر معماری شهر بازتر خواهد شد و کاوشگران و محققان راحتتر می توانند به یافتههای تازهای از این نقطه مهم از تاریخ منطقه دست یابند.
"قاسم پور" با اشاره به اینکه در روزهای نوروز شهر سیمره بر روی گردشگران باز خواهد بود، اضافه کرد: بر اساس تصمیم کمیته تسهیلات سفرهای نوروزی دروازههای این شهر تاریخی تا آخرین روز تعطیلات سال نو به عنوان مهمترین اثر باستانی استان ایلام بر روی علاقمندان تاریخ کشور و سایر گردشگران گشوده خواهد بود/س.