به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،دکتر بایزید قادری در گفت وگو با (ایسنا) اظهار داشت: داشتن تحرک بدنی مناسب، پرهیز از رژیمهای پرچرب، استفاده از گوشت سفید به جای گوشت قرمز، عدم استعمال سیگار و دخانیات، رژیمهای غذایی پرفیبر و پر از کلسیم از جمله عواملی هستند که خطر ابتلا به بیماری مهلک سرطان را کاهش میدهد.
وی افزود: رژیم غذایی نامناسب، غذاهای مانده و پرچرب، ترشیجات، مصرف زیاد نمک در غذا، چای داغ، سیگار، عفونتها، چاقی و عوامل محیطی عامل خطرساز سرطان را تشکیل می دهند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هیچ دارویی تاکنون برای پیشگیری از سرطان وجود ندارد، افزود: انجام غربالگری یکی دیگر از راههای پیشگیری از سرطان است و انجام آزمایشات تشخیصی در افراد بالای 50 سال به منظور پیشگیری از سرطان روده ضروریست.
به گفته وی، چاقی عامل 30 درصد از سرطانهای پستان در بانوان پس از یائسگی است بنابراین خانمها برای پیشگیری از سرطان باید از 40 سالگی به بعد هر شش ماه یکبار ماموگرافی انجام دهند.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی در ادامه ژنتیک و محیط را از دیگر عوامل ابتلا به سرطان عنوان کرد و گفت: سندرم سرطان در برخی خانوادهها شایعتر بوده و علل ارثی دارد. همچنین عوامل محیطی نیز در ژنهای سرطانی نقش عمده دارند. /م
منبع: خبرگزاری ایسنا