نسرين عليزاده افزود : اين نوشابه ها به دليل داشتن قندهاي ساده داراي كالري زيادي است و هر 300 ميلي ليتر آن حاوي حدود 28 گرم(2 قاشق غذا خوري) شكر است.
وي تصريح کرد : اضافه وزن، چاقي و به دنبال آن ديابت و بيماري هاي قلبي ـ عروقي از عوارض مصرف نوشابه ها به طور مداوم است.
علیزاده نوشيدن نوشابه در كودكان را عامل اصلي بد غذايي و بي اشتهايي دانست و عنوان کرد : مصرف نوشابه ها به ويژه نوشابه هاي ورزشي و ماء الشعير به دليل قند فراوان باعث افزايش وزن و چاقي حتي در كودكان و نوجوانان مي شود.
وي پوكي استخوان و سايش دندان ها را از ديگر عوارض مصرف نوشابه ها ذكر کرد و اظهار داشت: مصرف منظم و مداوم نوشابه هاي گاز دار به دليل فسفر زياد موجود در آن ها باعث برداشت كلسيم از استخوان ها و دفع آن از طريق ادرار و پوكي استخوان مي شود.
كارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشكي استان خاطرنشان کرد : كافئين موجود در نوشابه هاي انرژي زا و ديگر نوشابه هاي گازدار در كودكان، نوجوانان و زنان باردار با تاثير بر سيستم عصبي، باعث به هم خوردن نظم خواب، بيش فعالي و اعتياد به مصرف نوشابه مي شود./س