وی با عنوان اینکه اسب ترکمن معروفیت جهانی دارد تصریح کرد: مردان ترکمن در پرورش اسب ترکمن، آداب و رسوم خاصی دارند، نسبت به ثبت ملی این اثر معنوی استان تلاش شد و پرونده آن نیز تهیه شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان همچنین با ذکر اینکه در هفتمین همایش شورای سیاستگذاری ثبت آثار، 12 اثر استان برای ثبت پیشنهاد شد، افزود: ساخت دو تار ترکمن، جاجیمبافی گرگان، سوزندوزی ترکمن، چادرشببافی گرگان و آداب و سنتهای پرورش اسب در فرهنگ مردان ترکمن، پنج اثر معنوی ثبت شده در این همایش است.
عمرانیرکاوندی خاطرنشان کرد: خوراکسنتی ساک گرگان، نمد مالی ترکمنصحرا، قزاقدوزی، زینسازی اسب ترکمن، خوراک سنتی چکدرمه در ترکمن صحرا و سوارکاری سنتی ترکمن، مراسم قاشقزنی چهارشنبهسوری گرگان، شیرینی اوماج، نانخرمایی و زنجفیلی گرگان نیز از دیگر آثار معنوی است که برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور پیشنهاد شدهاند.
وی یادآور شد: رقص خنجر، آیین آققویون (63 سالگی)، موسیقی ترکمن، آیین پرخوانی، مولودیخوانی، پوشاک و پایپوش ترکمن، پوستیندوزی، فرشترکمن، طوقبندان گرگان، آیین دستهچوبی بافت قدیم گرگان و نخل پا روستای بالاجاده از جمله آثار معنوی ثبت شده در این استان هستند.
این مسئول، ابریشمبافی به شماره548، زیورآلات ترکمن به شماره 549، مراسم چهلمنبر به شماره 550 را از دیگر آثار معنوی برشمرد که به تازگی شماره ثبت دریافت کردهاند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اذعان داشت: تاکنون 19 اثر معنوی این استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
این مسئول امیدواری کرد با ثبت آثار معنوی و ناملموس فرهنگی این استان و معرفی هر چه بهتر این آثار، گامهای ارزندهای برای حفظ این مواریث فرهنگی برداشته شود./ج1