نخستین دانشجوی دکتری فیزیک هسته ای دانشگاه تبریز ضمن معرفی تابع توزیعی جدید که فضای محاسباتی برای طبقه بندی سیستم های هسته ای را به طور قابل ملاحظه ای گسترش می دهد، موفق به دفاع از رساله خود شد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، هادی صبری گفت: در این پایان نامه مفاهیم آماری سیستم های هسته ای مختلف به عنوان یکی از شاخه های فیزیک هسته ای مدرن مطالعه و همچنین روش های تخمین جدیدی برای تعیین پارامتر های توابع توزیع مختلف پیشنهاد شده است که دقت فرآیند مطالعاتی را افزایش می دهد .

این دانش آموخته دانشگاه تبریز در ادامه با بیان اینکه مطالعه سیستم های غیر خطی و رفتار تصادفی در شاخه های مختلف فیزیک، جزو مفاهیم مورد توجه در سالیان اخیر بوده است، یاد آور شد: مطالعه طیف انرژی سیستم های هسته ای و بررسی رفتار عمومی و همچنین نوسان های صورت پذیرفته در این طیف ها، اطلاعات بسیار مناسبی در خصوص ساختار این سیستم ها و همچنین تاثیر پارامترهای مختلف روی چگالی ترازی را فراهم می آورد.

وی با اشاره به اینکه با استفاده از آخرین و کاملترین اطلاعات تجربی قابل دسترس، رفتار سیستم های هسته ای متعدد از جمله، هسته های مختلف که در بازه های جرمی طبقه بندی شده اند، و هسته هایی با ویژگی های تقارنی متناظر با حدود تقارنی مدل اندرکنش بوزونی، هسته های شناخته شده به عنوان بهترین نمونه ها برای نواحی گذار فازی – شکلی بین حدود تقارنی، هسته های با جفت های نوکلئونی متفاوت ، هسته های پایدار و آن دسته از هسته های رادیو اکتیو با مدهای واپاشی ، و ، هسته های کروی وتغییر شکل یافته و .... بررسی کرده است، یاد آور شد: نتایج حاصل و ارتباط آن با ویژگی های ساختاری سیستم های هسته ای ، ضمن تائید پیش بینی های تئوریک موجود در این زمینه ها، فضای جدیدی برای گسترش مطالعات و درک زوایای ناشناخته سیستم های هسته ای فراهم می آورد.

صبری افزود: در قالب این پایان نامه تابع توزیع جدیدی نیز معرفی شده است که با پوشش حدود تقارنی مختلف آماری، فضای محاسباتی برای طبقه بندی سیستم های هسته ای را به طور قابل ملاحظه ای گسترش می دهد .

صبری با بیان اینکه از این رساله، تا کنون دو عدد مقاله ISI در مجله معتبر Nuclear Physics A به چاپ رسیده وتعداد 14 مقاله در کنفرانس های داخلی ارائه شده است، تصریح کرد: همچنین تعداد 11 مقاله دیگر مربوط به نتایج این پایان نامه تحت بررسی در مجلات معتبر علمی می باشد.

بر اساس این گزارش، راهنمایی رساله هادی صبری را دکتر محمد علی جعفریزاده و دکتر ناصر فولادی از استاتید دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز بر عهده داشته اند.

یاد آور می شود، هادی صبری ، متولد 1359 در شهر تبریز بوده و دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را به ترتیب در رشته فیزیک حالت جامد در دانشگاه تربیت معلم آذربایجان و رشته فیزیک هسته ای در دانشگاه تبریز طی کرده است. وی بورسیه دانشگاه تبریز در مقطع دکتری بوده است/س

برچسب ها: نخستین ، دانشجو ، دکتری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.