به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسؤول سلامت مردم است.
نظر رسمی کارشناسان این است که وضعیت محصولات کشاورزی از نظر میزان باقیمانده سموم، کودهای شیمیایی و فلزات سنگین نگران کننده است و متأسفانه کشورمان رتبه اول سرطان معده را در دنیا دارد و وزارت بهداشت رسماً اعلام کرده است که در آینده تعداد مبتلایان به سرطان بیشتر هم خواهد شد که یک سوم آن مربوط به محصولات کشاورزی است."
این هشدارهایی است که چند وقت پیش توسط محمد دهقان عضو هیات رییسه مجلس مطرح شد تا نگرانی های زیادی در جامعه به وجود آید.
خبرنگار ما در همین زمینه به سراغ تنی چند از اعضای کمسیون های کشاورزی و بهداشت مجلس نهم رفت و نظرات آنها را جویا شد.
مسعود پزشکیان : باید قانون جدیدی نوشت
نماینده مردم تبریز که سابقه وزارت بهداشت را در کارنامه کاری خود دارد، با اشاره به اهمیت موضوع اعقتاد دارد که مجلس برای جلوگیری از مصرف محصولات مسوم در بخش مهم کشاورزی باید قانون جدیدی وضع کند تا سلامت مردم بیش از این به خطر نیفتد.
مسعود پزشکیان همچنین ادامه داد: وزارت بهداشت مسؤول تعیین سموم و مجوز دادن به عرضه محصولات کشاورزی بوده و از سویی دیگر نیز وزارت جهاد کشاورزی کنترل سموم و توزیع سموم در میان کشاورزان را به عهده دارد، به همین دلیل مشخص باید گفت که آنها در قبال سلامت جامعه مسؤول هستند و اگر آسیبی وارد شود، باید در مقام پاسخگویی حاضر شوند و بدانند که بی توجهی به سلامت جامعه با هیچ عذر و بهانه ای توجیه نخواهد شد.
عضو کمسییون بهداشت همچنین با انتقاد از مصرف چشمگیر کشاورزان از سموم و آفتکشها در چند سال اخیر٬ گفت: به طور حتم مصرف این محصولات آسیبهای زیادی را بر بدن و سلامت انسان وارد میکند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه کنترل محصولات کشاورزی سالم و بدون سموم نیازمند مدیریت و نظارت قوی و باثبات است٬ یادآور شد: متأسفانه تاکنون هیچ برنامه و مدیریتی برای کنترل میزان مصرف سموم تنظیم نشده است؛ از اینرو مسؤولان باید هر چه سریعتر برای حل این موضوع اقدامی موثر را انجام دهند.
شاهین محمد صادقی: سموم سرطانزا نیستند
اما نماینده کازرون در این باره می گوید: این مساله در حالی به عنوان مشکل یا معضل مطرح است که جلسات کارشناسی انجام شده در مجلس شورای اسلامی ما را به این نتیجه قطعی نرساند که واقعا کودهای مصرفی در بخش کشاورزی سرطان زا هستند و به همین دلیل لازم است که بررسی هایی دقیق تر صورت بگیرد."
شاهین محمد صادقی همچنین گفت: اینکه سموم و آفت مصرفی در کشاورزی آنطور که باید بهداشتی نیستند، بحثی است که کسی نمی تواند آن را انکار کند، به همین دلیل مجلس به کرات از نهادهای مسؤول دولتی در خواست کرده است که با جدیت لازم سموم و مواد دیگر مصرفی در بخش کشاورزی را بررسی کنند تا خدای ناکرده اتفاقی بد برای مردم نیفتد.
نماینده کازرون همچنین با اشاره به بحث سرطان زا بودن اظهار داشت: با وجود اینکه آقای دهقان به عنوان یکی از اعضای هیات رییسه مجلس آفات کشاورزی را سرطان زا عنوان کرده اند، در جلسه مشترک مجلس و دولت چنین برداشتی حاصل نشد. البته این به آن معنی نیست که ما نسبت به بهداشت در فعالیتهای کشاورزی بی تفاوت باشیم، به هر حال کشاورزی رابطه مستقیمی با تغذیه و البته سلامت مردم دارد و به هیچ وجه نباید شاهد غفلت در بحثی به این با اهمیتی باشیم.
هاشم زهی: دولتی ها بی تفاوت هستند
عضو کمسیون بهداشت مجلس نهم درباره این مساله می گوید: با وزارتخانه های بهداشت و جهاد کشاورزی در راستای برنامه پنجم توسعه دیدارها و رایزنی هایی داشتیم تا با تمهیدات لازم از ورود و مصرف سموم و آفات آلوده در کشاورزی جلوگیربی کنند، به هر حال نکته مشخص این است که در محصولات کشاورزی مورد مصرف مردم سموم آلوده ای وجود دارند.
نماینده نهبندان و سربیشه البته از عملکرد وزرای بهداشت و کشاورزی ناراصی است و در این باره می گوید: متاسفانه وزیران محترم مرتبط با این بحث اقدام خاصی برای رفع مشکل انجام نداده اند و به همین دلیل نگرانی زیادی وجود دارد، این بی توجهی دولتی ها در شرایطی است که سلامت مردم مهم ترین مساله پیش روی مسوؤلان است و بی توجهی به آن تحت هیچ شرایطی نمی تواند توجیه شود. واقعا نمی دانم دوستان دولتی ما چه کاری را مهم تر از این مساله مهم می دانند که برای پیگیری های مریوطه امروز و فردا می کنند؟
هاشم زهی همچنین با اشاره به حضور وزیران جهاد کشاورزی و بهداشت در مجلس گفت: دوستان با حضور در کمیسیون های مربوطه سعی کردند خودشان را پاسخگو نشان بدهند، اما یک سری اطلاعاتی کلی با خود به مجلس آورده بودند که هر کسی می تواند به راحتی از اینترنت به آن مطالب دست پیدا کند. واقعا جای تاسف دارد که مسؤولین بلندپایه دولتی نسبت به چنین مساله مهمی تا به این حد بی تفاوت هستند.
وی در پایان سخنانش تاکید کرد که اگر مسؤولین هر چه زودتر چاره ای برای حل این مشکل بزرگ نیاندینشد، برای مجلس چاره ای به غیر از استیضاح باقی نخواهد ماند.
الان وقت دعوا نیست
در همین حال یکی از نمایندگان نیز با تأکید بر این که نامش ذکر نشود گفت: ما هم می دانیم این بحث مهمی است اما الان وقت دعوا نیست!
وی از مصاحبه و توضیح بیشتر خودداری کرد.