به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، فتحی با اشاره به فعالیت هفت کارخانه سبزه پاک کنی در این شهرستان اظهارکرد: در سال جاری بیش از 18 هزار تن انواع کشمش به ارزش 900 میلیارد ریال از این شهرستان به خارج از کشور صادر شده است.
وی کشورهای هدف صادراتی کشمش این شهرستان را امارات، کویت، قطر، آلمان، رومانی، بلغارستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، اوکراین و روسیه برشمرد.
فتحی با اشاره به اهمیت بسته بندی در افزایش بازارپسندی محصول در بازار، بخصوص بازارهای خارجی گفت: با توجه به رقابت کشورهای تولید کننده کشمش، تولیدکنندگان و صادرکنندگان باید توجه ویژه به نوع بسته بندی و رعایت استانداردهای بین الملی داشته باشند تا ارزآوری بیشتری از این محصول حاصل شود.
وی میزان تولید انگور در سال زراعی گذشته در شهرستان ملکان را 240 هزار تن اعلام و پیش بینی کرد: بیش از40 هزار تن کشمش تیزآبی و کالیفرنی تا پایان سال در این شهرستان فراوری و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود.
فتحی با اشاره به اهمیت رعایت استاندارد، بهداشت تولید، بازاریابی، انبارداری و حمل و نقل در پروسه تولید تا عرضه کشمش، گفت: تمام این عوامل در صورتی اثر بخش خواهند بود که محصول دارای بسته بندی مناسبی باشد.
مدیر جهادکشاورزی ملکان تاکید کرد: با بسته بندی مناسب کشمش ضمن برندسازی محصول در بازار جهانی، خواص، طریقه مصرف و نگهداری صحیح محصول به مصرف کننده منتقل می شود. شهرستان ملکان با برخورداری از11 هزار هکتار باغ انگور در زمینه تولید کشمش، مقام نخست استان آذربایجان شرقی و سوم کشور را در اختیار دارد./س