انجير از جمله آن ميوه‌هاي مغذي و مقوي است که اثرات مطلوبی برای بدن دارد و عاملی مهم برای پیشگیری از بیماری‌ها است. انجير حاوي و‌يتامين‌هاي C، B، A و مواد معدني مختلف مانند پتاسيم، كلسيم، فيبر، آهن،فسفر و سديم است.


به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد انجير از مقوي‌ترين ميوه‌هايی  است كه در 2 نوع زرد و بنفش تيره يافت مي‌شود. اين ميوه طبيعت گرمي دارد و خوردن آن به افرادي كه به لحاظ جسمي ضعيف هستند، همواره توصيه مي‌شود. انجير به صورت‌هاي مختلف خام، پخته (در كمپوت و مربا) و خشك (در خشكبار) در تمام طول سال قابل استفاده است.
به اين ترتيب مي‌توانيم در تمام طول سال از خواص آن بهره‌مند شويم. علاوه بر اين، از نوع خام آن در پخت انواع كيك‌ها و دسرهاي فصل نيز مي‌توان استفاده كرد. اين ميوه بهشتي به‌رغم برخورداري از خواص غذايي، به لحاظ درماني نيز پر‌خاصيت است.

انجیر سرشار از كلسيم است كه ماده‌اي مفيد براي مقاومت در برابر سرطان به شمار مي‌آيد.
به اعتقاد کارشناسان‌، انجير از ميوه‌هايی است كه به راحتي هضم مي‌شود‌، ضد نفخ است‌، فعاليت روده‌ها را تنظيم مي‌كندو از باقي ماندن پسمانده‌هاي غذايي در دستگاه گوارش جلوگيري مي‌كند. اين ميوه به علت به كار انداختن كبد و طحال و كليه و مثانه و مجاري ادرار از ايجاد سنگ در اين اعضا جلوگيري مي‌كند. خواص دیگر درماني انجير عبارتند از:
-
تسکین سرفه‌هاي ناشي از بيماري‌هاي التهابي
-
انجير تعرق بدن را زياد مي‌كند‌.
-
حرارت بدن را كاهش مي‌دهد‌.
-
چاق‌كننده است و براي آنهايي كه مي‌خواهند وزن اضافه كنند بسيار مفيد است‌. بدين منظور مي‌توان آن را با شير مخلوط كرد و در بين غذاها خورد.
.
-
مربا و کمپوت انجير براي درمان يبوست موثر است، لذا مي‌توان 3 يا 4 انجير تازه را چهار قطعه کرد و در نيم ليتر شير جوشاند تا بپزد و آن را با 12عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.
-
براي درمان ناراحتي‌هاي سينه حدود 20 گرم از خرما‌، عناب‌، انجير خشك و موز را با هم مخلوط كرده و آسياب مي‌کنند. سپس اين پودر را با يك ليتر آب مي‌جوشانند تا حجم آن به نصف برسد‌. از اين جوشانده مي‌توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف کرد‌.
-
جوشانده انجير خشك درمان‌كننده التهاب مجاري دستگاه تنفسي‌، ذات‌الريه‌، ذات‌الجنب‌، سرخك‌، مخملك و آبله است‌.
-
جوشانده غليظ انجير خشک براي رفع سرماخوردگي بسيار مفيد است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف مي‌کند.
-
براي برطرف كردن سياه سرفه‌، برونشيت و ذات‌الريه از «قهوه انجير» استفاده كنيد. براي درست كردن اين قهوه‌، انجير خشک را ابتدا بو مي‌دهند و سپس آن را آسياب مي‌كنند تا به صورت پودر درآيد‌.
-‌
انجير دستگاه‌هاضمه را تقويت مي‌كند‌.
-
انجير براي درمان سوء‌هاضمه مفيد است‌.
-
سوپ انجير بسيار مقوي است و براي افزايش شير در زنان شيرده مفيد است‌.براي تهيه سوپ‌، انجير نرسيده را با گوشت بپزيد‌.
-
براي برطرف كردن ورم گلو‌، 50 گرم انجير زرد را در 500 گرم شير ريخته و مدت 15 دقيقه بگذاريد بماند. سپس آن را غرغره كنيد و مقداري از آن را نيز بنوشيد. مي‌توانيد آن را با عسل هم شيرين كنيد‌.
-
انجير خشک جوشيده شده در شير براي درمان آنژين‌، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفيد است.

-
انجير را مي‌توان همراه با ميوه‌هاي ديگر مصرف كرد. انجير با ميوه‌هاي اسيدي مانند پرتقال و گريپ فروت سازگار نيست‌.
-
انجير براي آنهايي كه قند خونشان پایين مي‌آيد و يك دفعه احساس ضعف مي‌كنند مناسب است، زيرا قند آن به سرعت در روده كوچك جذب مي‌شود.

-
انجير تقويت‌كننده كبد است‌.
-
براي برطرف كردن ورم بناگوش و دمل‌ها‌، ضمادي از انجير خشك با آرد جو و گندم درست كنيد و روي ورم دمل بگذاريد‌.
-
دم كرده انجير با شنبليله‌، براي سينه درد مفيد است‌.
-
براي رفع ورم طحال‌، انجير را به مدت 9 روز در سركه خيس كنيد و هر روز پنج عدد از آن را با سركه بخوريد‌.
-
هضم انجير آسان است و مصرف آن براي بچه‌ها و اشخاصي که از بستر بيماري برخاسته‌اند و دوره نقاهت را مي‌گذرانند، بسيار مفيد است.
-
سرشار بودن انجير از پتاسيم، تامين‌کننده سلامتي کودکان ضعيف و کم‌خون و بي‌اشتها است.
-
اگر انجير و عسل را به طور مساوي با هم مخلوط کنید و بخوريد، برای زخم معده بسيار مفيد است.

-
شربت انجير، تسکين‌دهنده دردهاي گلو و سرفه است.

-
انجير نقرس را معالجه مي‌کند.
-
انجير براي باد قولنج مفيد است. در روز از آن زياد بخوريد، ولي در شب کم بخوريد.
-
انجير بوي بد دهان را از بين مي‌برد‌؛ استخوان را محکم مي‌سازد؛ باعث رويش مو مي‌شود و درد را بر طرف مي‌کند.
مضرات
-
انجير براي كبدهاي ضعيف مناسب نيست و آنهايي كه كبد ضعيف دارند، بايد انجير را با گردو بخورند.

-
انجير براي مبتلايان به بيماري قند مضر است.
-
انجير براي مبتلايان به اختلال معده و روده مضر است.
-
زياده‌روي در خوردن انجير، براي معده و چشم زيان‌آور است و خنثي‌کننده زيان آن، کرفس است.
-
انجير مسكن اعصاب، افزايش‌دهنده قواي جنسي، تقويت‌كننده هوش و حافظه، محكم‌كننده استخوان‌ها و برطرف‌كننده التهاب آنها است.
-
مصرف انجير براي كاهش علائم بيماري‌هايي مانند گلودرد، عفونت‌هاي ريوي و سينه درد همراه با تب و سرفه، بسيار توصيه مي‌شود. براي اين منظور كافي است چند عدد انجير‌خشك را در شير يا آب بپزيد و به حالت گرم مصرف كنيد/س

 

برچسب ها: خواص ، درمانی ، پزشکی ، انجیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.