به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، بهزاد سعیدپور عضو هیئت علمی دانشگاه محیط زیست کرج گفت: خیلی از تالاب های کوچک خشک و بسیاری از تالاب های دائمی نیز فصلی شده اند.
هامون، ارومیه، بختگان، پریشان، شادگان، دریاچه نمک، هورالعظیم و ... تنها نمونه ای از تالاب هایی هستند که خشک شده یا در معرض تهدید هستند.
وی افزود: با وجودیکه اولین کنوانسیون حفاظت از تالاب ها (کنوانسیون رامسر) در کشور ما شکل گرفته اما بیش از 100 تالاب شناسایی شدهن و فقط 24 تالاب ثبت بین المللی شده اند.
وی ادامه داد: ما همیشه ریه ها را دست کم گرفته ایم و تعجب می کنیم اگر گفته شود در بدن همپای قلب و مغز عضو دیگری وجود دارد که همیشه در سایه آنها گرفته است.
قدر ریه را وقتی می دانیم که به نفس نفس می افتیم و به هر دلیلی نفس کشیدن برایمان سخت می شود گذشته از روزنه اکسیژن در بدن، طبیعت هم برای خود شاهراهی دارد تا با آن هوا را ببلعد، پالایش کند و بعد هم در نفس کشیدن بکار گیرد. تالاب ها و جنگل ها ریه های زمین هستند چند صباحی است که ریه های ایران زخمی شده و نفس کشیدنش را به سختی انداخته است.
مشکل کجاست؟
سعیدپور تصریح کرد: ما در کشور مشکل مدیریت منابع آب را داریم نه فقط در تالاب ها بلکه در تمام منابع آب های داخلی اعم از آب های ساحلی زیرزمینی و سطحی.
وی اظهار داشت: مشکل این است که ما در این سال ها مدیریت آب را فقط به صورت آب مصرفی نگاه کردیم و نگاه اکوسیستمی به منابع آبی نداشتیم؛ اگر داشتیم لااقل وضعیت تالاب ها این طور نبود./ز
گزارشی از هراتیان