به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس کشت امسال جو در این استان در مقایسه با پارسال که حدود 191 هکتار بود ، 31 درصد افزایش داشته است .
پیش بینی می شود 450 هزار تن جو از این مزارع برداشت شود.
آباده ، اقلید ، سپیدان ، بوانات و خرمبید از شهرستان هایی است که جو در آنها کشت شده است .
فارس پس از خراسان رضوی مقام دوم کشت جو را در کشور داراست.
آقای خرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: ارقام جو استان فارس از نوع ریحانه ، والفجر، کارون در کویر ، و فجر 30 است.
جو در استان فارس به 2صورت دیم و آبی کشت می شود .
متوسط برداشت جو آبی سه و نیم تن در هکتار و متوسط برداشت جو دیم یک تن در هکتار است .
کشت جو در مناطق سردسیر استان فارس از اواخر شهریور آغاز می شود و تا نیمه دی ادامه دارد و محصول آن نیز اواخر تیر تا مرداد برداشت می شود .
کشت جو در مناطق گرمسیر استان فارس نیز از اواخر آبان تا اواخر آذر ادامه دارد .
شمال استان پهناور فارس دارای آب و هوای سرد و جنوب آن از اقلیم گرم برخوردار است.
جو یکی از غلات مهم در جهان است که به عنوان غذا مورد استفاده انسان و حیوان قرار می گیرد.
جو نسبت به گندم به آب کمتری نیاز دارد و دوره رشد آن کوتاه تر است و به دلیل مقاوم بودن به شوری آب و خاک می تواند جایگزین مناسبی برای گندم باشد.
جو ، برای تهیه انواع نان و سوپ و برخی غذاهای کودک استفاده می شود.
جو دارای مقدار زیادی فسفر است و برای وضعیت عصبی و فعالیت های ذهنی بسیار مفید است.
جو مقوی قلب است و در درمان تنگی نفس، کاهش کلسترول خون نیز مفید می باشد .
این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و به دلیل وجود پروتئاز در جلوگیری از سرطان موثر است./ع