گسترش برنامه هاي زايمان ايمن ميزان تمايل به سزارين در مراکز درماني را تا 25 درصد کاهش مي دهد .

به گزارش  گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا ، عضو مرکز تحقيقات سلامت زنان دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه انجام روش سزارين اثرات سوئي بر سلامتي مادر و جنين مي گذارند و افزايش آمار اين روش بيشتر به نوع نگرش مادران به زايمان بر مي گردد، اظهار داشت: ‌با گسترش برنامه هاي آموزشي و انجام روشهاي زايمان ايمن مي توان مادران را نسبت به انجام زايمان طبيعي ترغيب کرد.

دکتر فاطمه تارا با اشاره به اينکه دوره هاي آموزشي زايمان ايمن با هدف آموزش مراقبتهاي دوران بارداري، زايمان و پس از زايمان و آشنايي با تغييرات جسمي و روحي مادر در طي اين دوران از هفته 20 بارداري آغاز مي شود، خاطر نشان کرد: ‌اين آموزشها از طريق ارائه مطالب تئوری، ورزش، تکنیک های تنفسی، اصلاح وضعیت، ریلکسیشن و نمایش فیلم های آموزشی انجام مي شود.

رئيس بيمارستان تخصصي زنان ام البنين (س) مشهد با اشاره به اينکه تمامي مادران با هر سن و سطح سواد و تحصیلات با توجه به داشتن گواهی سلامت از پزشک می توانند در دوره هاي آموزشي زايمان ايمن شرکت کنند، خاطر نشان کرد:‌ داشتن یک همراه در کنار مادر در کلاس ها(حداقل 4 جلسه آخر) و اجازه حضور وی به هنگام زایمان میتواند در هنگام دردهای زایمان در اتاق درد، از نظر روحی و روانی به زائو کمک کند.

دکتر فاطمه تارا کاهش میزان سزارین و ترویج زایمان طبیعی با استفاده از روش های کاهش درد دارویی و غیر دارویی را از اهداف اصلي اين طرح برشمرد و خاطر نشان کرد: ‌عدم ناشتا گذاشتن مادر در طول زایمان ،حرکت مادر در طی لیبر و انتخاب وضعیت دلخواه،کاهش میزان اپی زیاتومی، افزایش زایمان طبیعی با استفاده از روشهای کاهش درد (غیردارویی و دارویی) در 80 درصد موارد و کاهش میزان مداخلات دارویی از مزاياي اين روش به شمار مي رود.

استاديار گروه زنان و زايمان دانشگاه علوم پزشکي مشهد با بيان اينکه اين طرح از سال 1386 در بيمارستان تخصصي زنان ام البنين (س) مشهد در حال اجراست، گفت: ‌تاکنون بيش از يک هزار و 700 مادر زير پوشش اين طرح قرار گرفته اند.

دکتر فاطمه تارا استفاده از روش زايمان در آب در اين مرکز را از ديگر روشهاي زايمان ايمن در اين مرکز برشمرد و خاطر نشان کرد: اثر شفا بخشی آب سالهاست که مشخص شده و بر کسی پوشیده نیست. در هنگام دردهای زایمان استفاده از دوش آب گرم و یا وان آب گرم باعث ریلکس شدن مادر و کاهش احساس درد و تسریع در روند زایمان و ایجاد تجربه ای خوش از زایمان برای مادر و نیز تولد نوزاد در محیطی آرام و ایمن می شود.

عضو مرکز تحقيقات سلامت زنان دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: ‌علاوه بر استفاده از آب برای کاهش دردهای زایمان، شرایط استفاده از سایر روش های کاهش درد شامل ماساژ، رایحه درمانی، آوا درمانی، طب فشاری و استفاده از گاز انتونوکس نیز در اين مرکز مهیا می باشد تا مادران همراه با زایمان طبیعی و تولد فرزند خاطره ای خوش و بیاد ماندنی داشته باشند./ع2

برچسب ها: سزارین ، زایمان ، درمان ، دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار