به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛يك فوق تخصص گوارش و كبد گفت: از آنجا كه بخشي از هضم و جذب غذا درون دهان و به وسيله آنزيمهاي بزاق انجام ميشود، تند غذا خوردن موجب ميشود غذا به ميزان كافي جويده نشده و مدت زيادي درون دهان قرار نگيرد.
دكتر علياكبر شايسته افزود: ماده غذايي بايد در دهان نرم شود تا راحتتر وارد مري شده و بلعيده شود و اگر غذا مدت زيادي در دهان نباشد، عمل ميكس و مخلوط شدن به خوبي انجام نميشود.
وی افزود: هنگامي كه غذا سريع خورده ميشود، مقدار زيادي هوا نيز با آن بلعيده ميشود كه موجب سنگين شدن معده و روده شده و ناراحتيهاي زيادي را ايجاد ميكند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: براي جويدن غذا و زمان نگهداشتن آن در دهان نميتوان مدت خاصي تعيين كرد و خود فرد اين موضوع را تشخيص ميدهد و در صورتي كه غذا به مقدار كافي نرم شده باشد ميتوان آن را بلعيد.
شايسته تصريح كرد: معمولا غذا پس از چند ثانيه از مري عبور كرده و به معده ميرسد و در افرادي كه در حركات مري مشكل دارند ممكن است اين زمان زياد شود كه بايد آرامتر غذا بخورند.
وي افزود: آرام غذا خوردن ترشحات اسيد معده را تنظيم ميكند و بلعيدن غذا نيز آسانتر ميشود./ح