به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛ عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی چاپ لندن سرمقاله ای را با عنوان "سال ایرانی ... جنگی یا مسالمت آمیز" منتشر کرده است.
بخشی از این سرمقاله به این شرح است:
اگر سال 2012 ، سال مصر بود سال 2013،در دو صورت جنگ یا صلح، سال ایران و هم پیمانان منطقه ای اش خواهد بود. هم اکنون دو دیدگاه در صحنه رسانه ای کشورهای غربی مطرح می شود.
اولی می گوید دولت فعلی آمریکا به تعامل با ایران روی خواهد آورد و تسلیم نقش منطقه ای ایران به عنوان قدرت بزرگ هسته ای خواهد شد زیرا تمایل ندارد خود را در جنگ سومی درگیر کند. آمریکا هنوز از دو جنگ عراق و افغانستان، راحت نشده است.
همچنین هر حمله نظامی به ایران، برنامه هسته ای این کشور را تعطیل نمی کند بلکه تنها به مدت دو سال به تاخیر می اندازد. مردم ایران را در حمایت از رهبران خود، یکپارچه می کند و برخی یا اکثریت کشورهای عربی را به حامی ایران تبدیل خواهد کرد و این در حالی است که به دلیل نقش این کشور در سوریه، دیگر از تایید کشورهای عربی برخوردار نیست.
اما نظر دوم می گوید تصمیم جنگ علیه ایران، اتخاذ شده است و کسب آمادگی ها برای انجام آن در حال اجراست. بهار آینده نیز نقطه آغاز خواهد بود. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل خواستار انتخابات پارلمانی زودهنگام در 22 ژانویه شده است تا بتواند به پارلمانی با اکثریت احزاب راستگرا دست یابد تا یکجانبه گرایی او برای جنگ علیه ایران تقویت شود. نتانیاهو جلوگیری از هسته ای شدن ایران را در راس اولویت های دولت آینده اش قرار داده است.
مارس آینده زمان تعیین شده کشورهای غربی برای پذیرش شرط های آنان توسط ایران است. یعنی توقف غنی سازی اورانیوم 20 درصدی، انتقال ذخایر اورانیوم 20 درصدی به خارج از ایران و تعطیلی تاسیسات غنی سازی اورانیوم فردو در جنوب تهران.
حدس زدن واکنش ایران، سخت است. ایرانی ها در زمینه کسب زمان، با تجربه هستند. بعید نیست در آخرین لحظات پیشنهاداتی را برای حل مسئله هسته ای خود ارائه کنند تا دشمنان را در تنگنا قرار دهند. هم اکنون خبرهایی درباه مذاکرات سری میان ایران و آمریکا وجود دارد.
در مقابل، رهبران ایران به گونه ای رفتار می کنند گویا جنگ بدون شک و تردید روی خواهد داد. مانورهای نظامی این کشور بدون توقف ادامه دارد. هم اکنون ایران در حال برگزاری مانوری در تنگه هرمز است و دو روز پیش هم یک موشک دور برد را آزمایش کرد.
قدرت های غربی هم ناوگان های دریایی و هوایی خود را در خلیج فارس مستقر می کنند. هم کنون سه فروند ناوهواپیمابر آمریکا و چهار کشتی جنگی برتیانیا در این دریا حضور دارند. بریتانیا نیروهای نظامی اش را از افغانستان خارج کرده است.
چند روز دیگر هم مانور نظامی دریایی مشترک آمریکا و اسرائیل برگزار می شود. سه هزار نظامی آمریکایی در این مانور حضور خواهند داشت و یک هزار نفر از آنها تا فوریه آینده در اسرائیل باقی خواهند ماند. ممکن است این زمان تمدید شود.
در همین ارتباط، حمله نظامی اخیر اسرائیل علیه غزه باعث آزمایش میزان فعال بودن سپر موشکی گنبد آهنین اسرائیل شد. همزمان ناتو سامانه های ضدموشکی پاتریوت را در مرزهای ترکیه با سوریه نصب کرده است.
تحریم های اقتصادی باعث تضعیف اقتصاد ایران شده اند. صادرات نفت ایران به نصف و ارزش ریال ایران 80 درصد کاهش یافت اما هیچ حکومتی با تحریم ها، سرنگون نشده است.