آمار سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که کشورهای پیشرفته دنیا، با شناخت و کنترل عوامل خطر احتمال بروز سرطان را تا 50 درصد کاسته اند.

دکتر پیام آزاده، دبیر انجمن علمی سرطان ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: افزایش هرم سنی، استعمال دخانیات، استفاده بیش از اندازه و غیر علمی از کودها و سموم شیمیایی و آفت زداها در امور کشاورزی، آلودگی هوا و تغییر سبک زندگی که شامل افزایش چاقی، کاهش فعالیت های فیزیکی و استفاده بی رویه از فسف فودها است از مهمترین عوامل خطر در بروز سرطان هاست اما خوشبختانه با شناخت و کنترل این عوامل می توان تا 50 درصد از شیوع سرطان جلوگیری کرد.

وی در ادامه گفت: امسال برای اولین سال آمار سازمان بهداشت جهانی در چند کشور پیشرفته دنیا در مورد بروز سرطان و مرگ و میر ناشی از آن روند رو به کاهشی را نشان داد در واقع براساس آخرین آمار سرطان در دنیا که تقریباً متعلق به یک ماه پیش است اکثر کشورهای پیشرفته دنیا با شناخت و کنترل عوامل خطر و روش های پیشگیری تا 50 درصد آمار بروز سرطان را کاهش دارند.

دکتر آزاده تصریح کرد: این آمار تا یکی دو سال گذشته 30 تا 40 درصد بود ولی این کشورها با برنامه ریزی و فرهنگ سازی و اجرای برنامه جامع کنترل سرطان توانستند احتمال بروز سرطان را تا 50 درصد کم کرده و این بیماری اصلاً به مرحله تشخیص و درمان نرسد.

وی افزود: بنابراین ما هم می توانیم با آگاهی رساندن به مردم و فرهنگ سازی در شناخت و کنترل عوامل خطر بروز سرطان بکوشیم و آمار ابتلا به سرطان را در کشور کاهش دهیم./ح

برچسب ها: سرطان ، فست فود ، ورزش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار