دومین روز نمایش فیلم در «هفته فیلم کره جنوبی» با حضور «سونگ وونگ یوب»‌ سفیر کره جنوبی در ایران و «مجید سرسنگی» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در تالار استاد «ناصری» برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه خبری هنرمندان؛ در ابتدای این مراسم، دکتر «مجید سرسنگی» ضمن خیرمقدم به سفیر کره‌جنوبی و مهمانان و علاقمندان به سینمای کشور کره جنوبی گفت: هنر سینما یا به گفته برخی صنعت سینما یا به گفته‌ عده‌ای دیگر، هنرصنعت سینما، هرچند عمر چندانی نسبت به هنرهایی مانند تئاتر و هنرهای تجسمی ندارد اما بنا به ویژگی‌های خاصی که دارد امروزه یکی از پرقدرت‌ترین و موثرترین هنرها در سطح جوامع بشری است. امروزه سینما فقط یک هنر خاص و ارائه یکی اثر هنری نیست بلکه به شاخصه فرهنگی کشورها تبدیل شده است. اگر به کشورهایی که دارای صنعت پویای سینما هستند نگاه کنید، متوجه جریان فیلم‌سازی این کشورها می‌شوید که نوعی تشخص فرهنگی را برای این کشورها به وجود آورده است. هفته نمایش فیلم کره‌جنوبی در کشوری برگزار می‌شود که شاید خیلی دیرتر از بسیاری از کشورها به سینمای حرفه ای پیوسته اما در چند دهه اخیر توانسته جایگاه بسیار ممتازی را در سینمای جهان به دست آورد. امروزه سینماگران ایران جز فهیم‌ترین، برجسته‌ترین و قابل احترام‌ترین سینماگران در سطح سینمای بین المللی هستند. کمتر جشنواره‌ای در حوزه سینما در جهان برگزار می شود که سینماگران ایران در آن حضور نداشته باشند. قله این افتخارات هم کسب جایزه اسکار از سوی یک فیلم‌ساز ایرانی در دوره قبلی اسکار بود. کشور ما از نظر میراث سینمای شاید عمر چندانی نداشته باشد اما از نظر کیفیت و نگاه به سینما فعالیت‌های ماندگاری را ثبت کرده است.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با اشاره به این موضوع که سینماگران ایرانی جایگاه‌های بلند مرتبه‌ای را در سینما جهان کسب کرده‌اند گفت: بی‌شک در دفتر مفاخر سینما جهان، نام بزرگانی از ایران هم به چشم می‌خورد. در همین راستا و در یک دهه گذشته سینما به‌خصوص در شهر تهران، هم از لحاظ سخت‌افزاری و هم نرم‌افزاری توسعه و گسترش چشمگیری پیدا کرده است. شهرداری تهران در چند ساله اخیر چندین پردیس سینمایی را ساخته که این امر خون تازه‌ای را به رگ‌های سینمای ما دمیده است. خوشحالیم که در کشوری که سینماگران بزرگی دارد، فیلم‌هایی از کشور دوست، کره جنوبی را به نمایش بگذاریم. با توجه به فیلم‌هایی که از سینمای کره‌جنوبی دیده‌ام، احساس می‌کنم سینمای این کشور نجیب و باتشخصی است که هرچند در پی یافتن تماشاگران جدید است اما شاخصه‌های فرهنگی کشور خود را هم مورد توجه قرار می‌دهد. در یک کلام این سینما دارای هویتی است که می‌تواند به عنوان الگو برای سایر کشورهای دنیا مورد استفاده قرار بگیرد.
دکتر «سرسنگی» در پایان صحبت‌هایش گفت: امیدوارم برپایی چنینی برنامه های به آشنایی هرچه بیشتر دو کشور و تحکیم روابط فرهنگی شود.
در ادامه برنامه «وونگ یوب سونگ»، سفیر کره‌جنوبی در تهران سخنرانی‌اش را به زبان فارسی آغاز کرده و گفت: با بیان اینکه از شهریور امسال به ایران آمده‌ام سخت مشغول یادگیری زبان فارسی هستم اما انگار هنوز خیلی کار دارد! 
وی در ادامه گفت: در کشور ایران و کره‌جنوبی از هزاران سال پیش و از طریق راه ابریشم با هم ارتباط داشته و دادوستد می‌کرده‌اند و امسال پنجاهمین سالگرد دوستی ایران و کره‌جنوبی است. به همین مناسب کشور کره جنوبی جشنوراه فیلم کره ای را برگزار می‌کند. فرهنگ ایران در طول تاریخ تاثیرات بسیاری بر بشریت گذاشته است. مهمترین مطلب این است که همه ایرانیان اهل فیلم هستند و سینمای ایران در کل جهان شناخته شده است. کره‌ای‌های زیادی سینمای ایران را دوست دارند؛ من به شخصه به فیلم‌های «عباس‌ کیارستمی» به خصوص «خانه دوست کجاست» و «زیر درختان زیتون» علاقه دارم.
سفیر کره‌جنوبی در ادامه صحبت‌هایش گفت: امروز فیلم «هزاران لک‌لک» را می‌بینیم که ساخته م «وان‌تگ‌نی» است و نمایشگر دوران معاصر در کشور ماست که هنر سنتی و کم‌وبیش در آن باقی مانده است. امیدوارم همانطور که مردم این دو کشور با فرهنگ و تاریخ یکدیگر آشنا شده‌اند، این دو کشور هم بتوانند با همکاری یکدیگر آینده جدیدی را رقم بزنند. از «پونه ندایی» سفیر حسن‌نیت کره‌جنوبی و «مجید سرسنگی» مدیرعامل خانه هنرمندان، که سالنی را برای نمایش فیلم‌‌ها رایگان در اختیار ما قرار دادند، تشکر می‌کنم. به لطف «سرسنگی» امروز می‌توانیم این فیلم‌ها را تماشا کنیم. در پنجاهمین سالگرد دوستی ایران و کره، تلاش‌های این دو نفر پلی برای پیوند ایران و کره به حساب می‌آید.
در ادامه این برنامه «پونه ندایی» دبیر همایش و سفیر حسن‌نیت کره در ایران، با خیر مقدم به سفیر کره‌جنوبی و مهمانان کره‌ای و ایرانی گفت: نخستین جشنواره کره جنوبی در ایران در حالی آغاز می‌شود که ذهن مخاطبان ایرانی با سریال‌های کره‌ای آشنایی دارد. سال‌هاست که سریال‌های کره ای در ایران تماشا می‌شوند که یکی از دلایل آن مشترکات فرهنگی دو کشور با وجود فاصله جغرافیایی زیاد بین آنهاست. سینمای ایران هم در میان کره‌ای‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد به طوری که آنها از دیدن زیبایی‌های فرهنگ و طبیعت ایرانی به وجد می‌آیند. در این جشنواره چهار اثر مختلف در ژانرهای متفاوت برای مخاطبان ایرانی به نمایش درمی‌آید که نگاهی به نسبت دقیق به پیشرفت کره‌ای‌ها دارد.
«ندایی» با اشاره به پیشرفت سریع سینما در کشور کره‌جنوبی گفت: همانطور که کره‌ای‌ها با سرعت به رشد و توسعه تکنولوژی پرداختند، به توسعه فرهنگی در تمامی زمینه‌ها هم توجه دارند. در کره‌جنوبی توجه به فرهنگ و تمدن را از خیابان‌ها و اماکن عمومی تا راس قدرت می‌توان دید. این موضوع در پذیرایی‌های رسمی آنها هم دیده می‌شود که با آداب و ظروف و غذاهای کره ای از مهمانان خود پذیرایی می‌کنند.
سفیر حسن‌نیت کره‌جنوبی در ایران با بیان اینکه کشورهای آزاده باید مناسبات خود را بر سایه مناسبات فرهنگی‌شان بنا کنند، گفت: «البته تمدن هفت هزار ساله ایران شگفتی‌های بسیار زیادی برای مردم دنیا دارد و مردم ایران، تمدن کهن ، منابع غنی طبیعی و طبیعت چهار فصل آن و تمام آنچه ایران را به عنوان کشوری تعیین کننده در معادلات سیاسی منطقه می‌شناساند برای کره‌ای‌ها نیز می‌تواند الهام‌بخش باشد. من از دکتر «سرسنگی» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و تمامی همکارانشان تشکر می‌کنم که در برپایی این جشنواره کمک‌های بسیاری به ما کردند. 
گفتني است؛ جشنواره فیلم کره که از روز سه‌شنبه ۵ دی با نمایش فیلم‌های سینمایی «سگ‌هایی که پارس می‌کنند هرگز گاز نمی‌گیرند»، «رؤیای پابرهنه»، «هزاران لک‌لک» و «آفتاب پنهان» آغاز شده، تا پنجشنبه ۷ دی‌ماه در خانه هنرمندان ایران ادامه دارد./ص
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار