بازار تلفن همراه که یکی از جذاب ترین بازارهای کشور برای مشتریان به شمار می‌آمد و با ورود یک مدل جدید از هر برند صاحب نامی شاهد حضور سیل عظیمی از کاربران این کالای ارتباطی می‌شدیم اما هم اکنون به یکی از خلوت‌ترین و کم رونق‌ترین بازارهای کشور تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران نوسانات نرخ ارز طی چندماه گذشته تاثیرات چشمگیری در این بازاری که بالغ بر 80 میلیون کاربر دارد گذاشته به طوری که افراد معمولی هم می‌توانند شاهد این تاثیر چشمگیر باشند.
دوبرابر شدن قیمت گوشی‌های موبایل و کاهش واردات این کالای ارتباطی از مهمترین اتفاق‌هایی است که در پی افزایش نرخ ارز رخ داده و به موجب همین افزایش قیمت‌ها و گرانی‌هاست که بازارتلفن همراه پایتخت که نبض این کالای ارتباطی بود هم اکنون کم رونق ترین روزهای خود را سپری می‌کند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری تهران با اشاره به تاثیر چشمگیر افزایش نرخ ارز در بازار تلفن همراه می‌گوید: همزمان با افزایش قیمت نرخ بهای انواع گوشی تلفن همراه و لوازم جانبی آن که ارتباطی مستقیمی با ارز نیز دارند افزایش یافته به طوری که در مدل‌های بالای 500 هزار تومان بیش از دو برابر قیمت گران شدند.
"ابراهیم درستی" با اشاره به عدم ثبات نرخ ارز طی ماه‌های گذشته و تاثیر آن در بازار تلفن همراه کشور می‌گوید: با شرایط پیش آمده بیشتر واردکنندگان قانونی وغیرقانونی به واردات گوشی‌های موبایل با میانگین قیمت متوسط می‌پردازند چرا که فعالان این حوزه به دلیل عدم ثبات ارز ریسک واردات گوشی‌های گران قیمت را نمی‌پذیرند.
او با اشاره به اینکه در شرایط فعلی که شاهد نوسانات چشمگیر ارز در کشور هستیم بهتر است دولت به جای ارز دولتی ارز آزاد را با نرخ ثابت در اختیار فعالان حوزه تلفن همراه و تلویزیون قرار دهد، می‌گوید: هم اکنون فعالان دیجیتالی از جمله موبایل با مشکلات فراوانی روبرو هستند که بهتر است دولت برای جلوگیری از هرگونه هرج و مرج در این بازار پرمصرف به تخصیص ارز آزاد به واردکنندگان این کالای دیجیتالی و ارتباطی بپردازد.
او می‌افزاید: در حال حاضر بیشتر فروشندگان از فروش و عرضه کالا در بازار خودداری می کنند و بیشتر واردکنندگان نیز دست روی دست گذاشته و منتظرند تا نرخ ارز در کشور ثابت شود چرا که در صورت فروش کالا با افزایش ارز کنونی نمی‌توانند کالا را جایگزین کنند.
در همین حال کارشناسان و فعالان بازار شرایط ایجاد شده را به ضرر فعالان این حوزه و همچنین مصرف کنندگان می‌دانند چرا که با هرگونه نوسانات ارز شاهد نوسان در قیمت موبایل نیز می شویم که این در وهله اول به ضرر فروشنده و سپس برای مصرف کننده است.
آنها براین باورند که افزایش نرخ ارز که از چند ماه گذشته تا کنون باعث شده تا خریداران در شرایط کنونی به سمت خرید کالاهای سرمایه ای یا سفته بازی در بازار طلا و ارز گرایش پیدا کنند و متاسفانه تنش‌های بیشتر بازار در دوره‌های کوتاه مدت نوسانات ارزی باعث عدم اعتماد درمیان مردم شده ؛ از این رو در نیمه دوم سال جاری شاهد افزایش قیمت تمامی کالاهای دیجیتالی و ارتباطی شده‌ایم.
کارشناسان و دست اندرکاران این حوزه بر این باورهستند که با توجه به نکات مذکور می‌توان پیش بینی کرد که در نیمه دوم سال شاهد تمایل خرید کمتر، انتخاب کالای ارزان‌تر و یا تعمیر کالای قدیمی و صرف نظر از خرید مجدد خواهیم بود و نتیجه این روند چیزی نخواهد بود جز خروج تعداد زیادی از بازیگران این صنف که توان تحمل و یا برنامه ریزی دقیق برای گذر از این شرایط دشوار اقتصادی را ندارند.
آنها معتقدند که در صورت استمرار روند افزایش قیمت ارز شاهد متوقف شدن فعالیت بسیاری از فعالان در حوزه‌های مختلف آی تی خواهیم شد چرا که با شرایط ایجاد شده کمتر کسی به واردات گسترده فکر می‌کند که با این شرایط مسولان و نهادهای دولتی برای کنترل و ساماندهی بازارها هرچه سریعتر باید از این نوسانات چشمگیر جلوگیری به عمل آورند. چرا که بانک مرکزی مسوول کنترل نرخ ارز در  کشور است به همین دلیل باید با نظارت هرچه سریعتر ثبات ارز به کشور برگرداند.
حال باید منتظر ماند که مسولین برای پایان دادن به این گرانی‌ها چه تدابیر خاصی را برای فعالان و مردم اتخاد می‌کنند.
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که مراکز بزرگ خریدوفروش موبایل در مرکز تهران که روزی مملو از جمعیت بود و تردد در آن به سختی صورت می‌گرفت هم اکنون روزهای ساکت و خلوتی را پشت سر می‌گذراند.
 
منبع خبر : موبنا
برچسب ها: بازار ، موبایل ، ارز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار