دکتر کوششی، روانشناس کودک در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در مورد آشنا کردن کودک با نظم ، این که کودک را با داد و فریاد و تهدید و تحقیر کردن برای برقرار کردن نظم مجبور کنیم خطای ادراکی است.
وی افزود: تنبیه کلامی، جسمی مشکلی را حل نمی کند شاید این تنبیه ها در کوتاه مدت تغییراتی در رفتار کودک ایجاد کند ولی در دراز مدت باعث لجبازی کودک و اطاعت نکردن از فرامین بزرگ ترها و ممکن است کودک جبهه بگیرد و در مقابل انجام مقررات.
دکتر کوشکی در خصوص این که کودک را به علت نظم دهی کشاند تصریح کرد: دادن الگودهی مناسب توسط والدین و مربی بهترین الگو است و این که خود والدین ابتدا نظم را رعایت کنند تا بچه بتواند عمل کند و دومین راهکار، دادن مسئولیت به کودک و بررسی کنیم که بچه ها توانمندی انجام این مسئولیت را دارد از نظر جسمی و روانی توانایی دارد و متناسب با سن کودک شما هست.
وی در خصوص سومین راهکار ( استفاده از تشویق و پاداش) اظهار داشت: استفاده از تشویق و پاداش بعد از انجام نظم می تواند تاثیر بسزایی در رفتار کودکمان داشته باشد زیرا بعضي از کارهای کودک به خاطر جلب توجه است و باید پاداشی دهیم و به او بگوییم که من به تو افتخار می کنم و همچنین از توهین و تحقیر برای اجرای نظم دوری کرده است./ح