محمد حمزه زاده قائم مقام حوزه هنري در گفتگو به خبرنگار
حوزه سينما باشگاه خبرنگاران گفت: شوراي صنفي نمايش قصد صادر كردن حواله به سينما آزادي را ندارد و محول شدن تصميم گيري به هيئت مديره سينما آزادي براي نمايش فيلم ها در راستاي حل اين مشكل مربوط به فيلم هاي آتي خواهد بود و طبق آخرين توافق قرار بر اين شد كه حوزه هنري برخي از فيلم هاي قابل اصلاح در صورت اعمال اصلاحات را نمايش دهد.
وي ادامه داد: "بي خود و بي جهت" در ميان فيلم هاي فعلي تنها اثري بود كه با اعمال اصلاحات قابل نمايش است و ما اين موضوع را از همان ابتدا به تهيه كننده آن اعلام كرديم، البته وزير ارشاد به مسئولان حوزه هنري و سازمان تبليغات اسلامي قول اكران نشدن 4 فيلم باقي از اين 6 عدد فيلم فهرست تحريمي حوزه را داده اند و گويا نيز خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم با اين فيلم ها مشكل دارد.
قائم مقام حوزه هنري عنوان كرد: هم اكنون بحث ما فقط بر روي فيلم هاي در حال نمايش است كه ما با هيچ يك از آن ها قرارداد نداريم.
حمزه زاده اظهار داشت: بنا به فرمان وزير ارشاد طي تشكيل كميته اي قرار بر اين شد كه از اين پس يكسري از فيلم ها را ما با اصلاحات بر روي پرده نمايش دهيم و ما بنا بر حسن نيت و همكاري براي رفع مشكل اين موضوع را پذيرفتيم و اين در واقع تقاضاي وزارت ارشاد از ما بود.
وي افزود: حوزه هنري هيچگاه به عنوان مالك و صاحب سينماهاي متعدد در كشور اختيار را در دست هيچ يك از سازمان ها و نهادهاي ديگر نمي دهد از گذشته نيز در طول تاريخ سينماداري در كشور سينماداري بدون اختيار خودش فيلم روي پرده نبرده است.
قائم مقام حوزه هنري عنوان كرد: چه در سينما آزادي و چه در سينماهاي ديگر كسي حق تعيين و تكليف كردن براي اكران فيلم را ندارد و در صورت رخ دادن چنين امري تدابير و برنامه هاي لازم در قانون در راستاي پايين كشيدن يك فيلم وجود دارد.
حمزه زاده بيان داشت: آقايان همواره خواستار استثنا كردن سينما آزادي به علت موقعيت ويژه آن هستند مگر وزارت ارشاد و شوراي صنفي براي ويژه شدن اين موقعيت كاري كرده اند و در واقع اين وضعيت حاصل مديريت حوزه هنري و شهرداري است به همين دليل ما خودمان راه استفاده از اين موقعيت ويژه را مي دانيم و در صورت ارائه كردن يك ورق آيين نامه مبني بر ابلاغ كردن اكران فيلمي به يك سينما براي نمايش آن البته بدون تصميم صاحب سينما براي اكران ما از فردا در سينما آزادي را باز مي كنيم.
وي افزود: دليل اكران نشدن يك فيلم را بايد زماني از حوزه هنري پرسيد كه اين نهاد اين موضوع را در جايي اعلام كرده باشد در صورتي كه حوزه هنري اسامي برخي فيلم ها را با اصرار وزارت ارشاد اسلامي مبني بر اطلاع آنان براي برنامه ريزي در اكران فيلم ها، اعلام كرد تا به گفته آنان به طور همزمان 4 فيلم روي پرده مخالف نظر ما نباشد كه در اكران به مشكل برنخوريم.
قائم مقام حوزه هنري اظهار داشت: ما نيز با پذيرش شرايط آن ها مبني بر اعلام اسامي در طي يك فهرست محرمانه نام هاي قطع هاي تحريمي حوزه را اعلام كرديم بنابراين ما بايد به چه دليل براي عموم در خصوص اكران نكردن فيلم ها توضيح دهيم.
حمزه زاده افزود: ما در ادامه طي جلسه اي با صاحبان فيلم ها و تهيه كنندگان نظرات خود را در مورد آثارشان مطرح كرديم تا اين مسئله به شيوه اي آرام و بدون حضور رسانه ها حل شود تا اين جنجال هاي به پا شده از طرف آقايان رخ ندهد.
وي در خصوص حواشي اكران نوروز 91 گفت: در مورد اكران 91 و پايين كشيدن فيلم هاي گشت ارشاد و خصوصي از قبل با توجه به نمايش آن در جشنواره و به دنبال آن ايجاد عكس العمل هاي مختلف خيلي از افراد معتقد بر اكران نشدن اين فيلم ها قبل از نوروز بودند اما اين دو فيلم با توجه به حواشي رخ داده باز هم نمايش داده شدند.
قائم مقام حوزه هنري افزود: پايين كشيدن دو فيلم "گشت ارشاد" و "خصوصي" ابتدا در شهرستان و از طرف خود وزارت ارشاد صورت گرفت و بعد از اين اتفاق با كشيده شدن دامنه حواشي به تهران ما هم به عنوان اولين نهاد در تهران عكس العمل نشان داديم و در واقع شروع كنندگان اين ماجرا در شهرستان ها بايد پاسخگو باشند.
حمزه زاده عنوان كرد: حوزه هنري در واقع هيچگاه در شرايطي كه اين فضا براي پايين كشيدن فيلم وجود ندارد دست به چنين اقدامي نمي زند و در واقع بعد از شروع زدن اين جريان در شهرستان ها و اعتراض مراجع تقليد و علما ما چنين عملي را انجام داديم.
وي اظهار داشت: آقايان معتقد به ساخت فيلم هاي سخيف در حوزه هنري اساسي اين فيلم ها را به ما بدهند آن ها به جاي ارزيابي عملكرد بخش ارزشيابي و نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال 90 بر روي ساخت فيلم ها به جنجال مي پردازند.
قائم مقام حوزه هنري تصريح كرد: در حال حاضر در بخش نظارت اين قبيل مشكلات حل شده است و ما به اين آسيب در سينما به عنوان يك جريان به راه افتاده در همان روزهاي جشنواره پي برديم در صورتي كه در سال هاي گذشته آثار به اين شكل ساخته به ندرت ديده مي شد.
حمزه زاده بيان داشت: اگر وزارت ارشاد طبق روال گذشته بر مبناي تشخيص خود يا اظهار نظر كارشناسان دلسوزانش به مسئله دار بودن فيلم هاي حاضر در جشنواره 90 پي نمي برد و حوزه هنري هم با اين اقدامات اين امكان را فراهم نمي كرد امسال ما در جشنواره با فيلم هاي به مراتب بدتر و پر تعدادتري از اين قبيل مواجه بوديم.
وي افزود: حوزه هنري جوانمردانه و از سر صداقت تشخيص خود و ديگران مبني بر وجود جريان جديد به راه افتاده در سينما را اعلام كرد و به نظر من از اين جا به بعد عده اي در حال لجبازي كردن در صورتي كه خود سينماگران و دست اندركاران سيمنا هم اين موضوع را تاييد مي كنند.
قائم مقام حوزه هنري عنوان كرد: طبق رصد انجام شده از فيلم هاي حاضر در جشنواره آمارها نشان مي دهد كه اين موضوع در اين دوره به شدت كاهش يافته است و اين با عنوان يك خدمتي به جامعه سينمايي كشور براي ايجاد امنيت در سينماها و خانواده ها از طرف حوزه هنري محسوب مي شود كه آثار آن در سال هاي آتي مشخص خواهد شد.
حمزه زاده در خصوص صحبت هاي انجام شده از طرف برخي افراد مبني بر حضور يك نماينده از حوزه هنري در وزارت ارشاد براي نظارت و پيش نيامدن اين مشكلات اظهار داشت: ما همواره به تفكيك حريم مسئوليت ها و وظايف سازمان معتقد بوده ايم و اجباري نيز براي حضور يك نماينده از ما به خاطر داشتن سينماهاي متعدد وجود ندارد اما هميشه براي مشورت و كمك به هوشياري اعلام آمادگي كرده ايم.
وي افزود: وزارت ارشاد به دليل بهره مندي از كارشناسان فراوان و همانند ما نيازي به حضور فردي از حوزه هنري ندارد و اين وزارتخانه توانايي اعمال نظارتي به مراتب سخت گيرانه تر از ما را دارد امسال نيز با آمدن عرفان منش و عظيمي ميرآبادي نظارت هاي خوبي صورت ميگيرد.
قائم مقام حوزه هنري اظهار داشت: در حال حاضر چند نفر معدود با دنبال كردن اهداف خاص خواهان ايجاد كنجكاوي و استفاده از فضاي رسانه ها هستند براي همين اين جنجال ها را به راه انداخته اند.
حمزه زاده تصريح كرد: دو نفر از اعضاي ليست فيلم هاي تحريمي حوزه در واقع در حال ايجاد جوسازي هستند و ما از وزارت ارشاد انتظار داريم كه با بررسي اين موضوع و انگيزه يابي اين مسئله به اين جنجال ها خاتمه دهند.
وي افزود: حوزه هنري نبايد به خاطر اكران نكردن فيلم هاي ضد ارزشي به اين شكل مورد هجمه و فشار قرار گيرد و در غير قانوني ترين شكل ممكن براي سينما آزاد حواله اي صادر نشود اين براي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خوب نيست.
قائم مقام حوزه هنري عنوان كرد: اين موضوع كه در دوره مديريت اول و مديريت دوم فيلم هاي سخيف در حوزه هنري ساخته مي شد صحت دارد و در واقع اكنون يك مديريت جديد را در دو سال گذشته در حال تجربه كردن هستيم و ما نبايد پاسخگوي توليدات و فعاليت هاي دوره هاي گذشته حوزه هنري باشيم.
حمزه زاده تصريح كرد: برخي افراد با نسبت دادن اتاق فكر به حوزه هنري در واقع به اين نهاد توهين كرده اند زيرا امروزه اتاق فكر برخلاف اسمش به اتاق جنگ تبديل شده و خود آن آقايان از جمله افراد حاضر شوراي صنفي نمايش اين اتاق جنگ را دارند.
وي بيان كرد: افراد حاضر در اين نهاد آبرومندترين، شايسته ترين و خوش سابقه ترين افراد سينمايي كشور هستند كه در حال حاضر نيز براي تلويزيون فيلم ها و سريال هاي خوبي ساخته اند ما نبايد در بعضي از جبهه گيري ها و دشمني هاي موجود سابقه ي افراد خادم و زحمتكش در سينماي كشور را زير سوال ببريم.
قائم مقام حوزه هنري عنوان كرد: در صورت صادر نشدن حواله سه فيلمي كه با آن ها قرارداد داريم حوزه هنري در قدم اول اقدام به نمايش فيلم هاي گذشته خود مي كند تا علاوه بر پاسخگويي به ادعاهاي آقايان در مورد گذشته محصولي را به مخاطبان پرشور سينما آزادي ارائه مي كنيم و جشنواره از فيلم هاي توليدي خود را در سينما آزادي به راه مي اندازيم./ي2