![تراموا به خیابانهای تهران رسید + فیلم](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339179_193.jpg)
آیتالله سید علیاکبر قرشی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت: وحدت یکی از اساسیترین تأکیدات دین اسلام برای تمام مردم جهان اعم از مسلمانان و طرفداران سایر ادیان آسمانی است.
وی افزود: در این میان وحدت اقشار دینی و دانشمندان برای هر جامعهای به ویژه جوامع اسلامی دارای چنان اهمیتی است که باید در این راستا مباحث تخصصی و کارشناسانه برگزار شده و زوایای مختلف این وحدت بررسی شود.
قرشی با اشاره به وحدت میان حوزه و دانشگاه به عنوان 2 رکن اصلی نظام، عنوان کرد: حوزه اصلیترین مرکز علوم دینی و دانشگاه مهمترین محل تحصیل علوم روز هستند، بنابراین باید رابطه میان این 2 مکان با شرایطی پیش رود که زمینه لازم برای ارتقای سطح روابط میان علم و دین به وجود آید.
وی در ارتباط با ضرورت وحدت میان حوزه و دانشگاه بیان داشت: وحدت میان حوزه و دانشگاه به معنای وحدت ظاهری نیست بلکه این امر مستلزم ایجاد وحدت رویه میان اندیشمندان دینی و علمی است تا به این ترتیب شاهد رشد و شکوفایی استعدادهای نهفته در داخل جوانان در حال تحصیل در چنین محلهایی باشیم.
به اعتقاد آیتالله قرشی حوزه و دانشگاه باید همانند 2 بال نظام در کنار هم و برای همدیگر حرکت کنند و در برابر تمام تحرکات و دسیسههای دشمنان رویه خاص و یکسانی را دنبال کنند تا مردم نیز با تأسی از این روش راه درست را انتخاب کرده و بپیمایند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری باید تمام اهل علم و دین راه را برای وحدت هر چه بیشتر دانشگاه و حوزه هموار کنند و هر کس در این راه اندکی تعلل کند زیانش به تمام جامعه میرسد.
وی تشکیل علوم انسانی مبتنی بر اسلام را یکی از نظریههای بسیار قوی در عرصه دانشگاهها معرفی کرد و گفت: این نظریه که از سوی مقام معظم رهبری پیگیری میشود تنها در صورتی میتواند در متن جامعه بروز کند که دانشگاهیان و حوزویان در کنار هم قرار گرفته و در مواقع حساس کمک به یکدیگر را فراموش نکنند.
وی تاکید کرد: وحدت میان حوزه و دانشگاه تنها از طریق سخنرانیهای مسئولان و اهل فن میسر نیست و باید در این زمینه مردم نیز وارد میدان شده و نظرات خود را برای پیشبرد بهتر اهداف مطرح کنند.
آیتالله قرشی نقش مردم در ایجاد وحدت میان 2 مرکز علمی بزرگ کشور را غیر قابل انکار نامید و اذعان داشت: برای ورود مردم به این وادی باید ضرورت وحدت میان حوزه و دانشگاه برای اقشار مختلف تبیین شده و به این ترتیب مسیر هموار جامعه را در مقابل این 2 قشر قرار داد تا به راحتی و با خیالی آسوده گام در راه ارتقای مناسبات بگذارند.
وی حضور حوزویان در دانشگاهها را یکی از زوایای مهم وحدت حوزه و دانشگاه برشمرد و اظهار داشت: برخی بر این عقیده هستند که حضور حوزویان در دانشگاهها و یا شرکت دانشگاهیان در جلسات اهل حوزه نمیتواند سبب پیشرفت این محیطها شود اما حقیقت آن است که باید توجه ویژهای به این امر شده و حضور این 2 قشر در جلسات درسی و علمی همدیگر بیش از پیش افزایش یابد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری در پایان خاطر نشان کرد: اگر پیشرفت جامعه را خواستاریم و در پی بنیادین کردن توانمندیهای نظام در جهان هستیم باید راه وحدت میان حوزه و دانشگاه را هموار کنیم تا در آینده از نکردههای خود پشیمان نشویم و مردم نیز نسبت به اقداماتمان شبههای نداشته باشند./س