قطب الدين صادقي بازيگر، و كارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار
حوزه تئاتر باشگاه خبرنگاران در خصوص وضعيت تئاتر بخش استاني گفت: در پي برگزاري نشست بررسي آسيب شناسي و ارائه راهكار جشنواره استاني و منطقه اي داوران و ناظران با جمع بندي نكات و مشكلات به اين نتيجه رسيدند كه دو مقوله كمي و كيفي مهم ترين مسئله در زمينه تئاتر استاني است.
وي در خصوص مسئله كمي تاكيد كرد: از لحاظ كمي، تئاتر استاني نياز به بودجه دارد چرا كه ما بدون بودجه مناسب نميتوانيم كارهاي خلاقانه انجام دهيم و همچنين هنرمندان بدليل مبلغ دريافتي كم، انگيزه اي براي خلق كارهاي بزرگ ندارند.
صادقي در خصوص مسئله آموزش متذكر شد: مشكل ديگر تئاتر استاني آموزش است، چرا كه آموزش تنها فن بيان و بدن نيست بلكه مهمترين مسئله آن بينش هنرمندان است.
*هنرمندان تعريف درستي از هنر ندارندوي ادامه داد: هنرمندان ما تعريف درستي از هنر ندارند و به خصوص اينكه اخيراً براساس مفاهيم و جزوات دانشگاهي تنها به پست مدرن اكتفا مي كنند در نتيجه تعريف خصوصي تجديدي از تئاتر دارند و هيچ ارتباطي با مردم ندارند به قدرتي ذهني و بسته است كه كسي مشتاق براي تماشاي اين نمايش ها نيست.
صادقي اظهار داشت: تئاتر استاني در حكم پاسخگويي به نيازهاي محلي آن مردم است و بايد از ايجاد خلا فرهنگي جلوگيري كنند و بيش از هر چيز به نيازهاي فرهنگي شهر خود پاسخ دهند.
*احترام به هنرمندان در رشد و شكوفايي تئاتر موثر استوي در اين خصوص تصريح كرد: بايد مخاطبان مسائل محيط و نسل خود را مطرح كنند در حالي كه اينگونه نيست و بيشتر به وجه يك ورزش شبه روشن فكرانه تبديل شده است.
صادقي عنوان كرد: مهمترين مشكل اينجاست كه هنرمندان تعريف واقعي، دقيق و تميزي از هنر ندارند در حالي كه هنرمندان بايد بدانند تعهدشان نسبت به اين هنر كذب تبليغات روز سطحي نيست.
وي افزود: از مشكلات ديگر اين است كه مديران ما فرهنگي و هنري نبوده و مقوله اي هنر را نمي شناسند و نه تنها تئاتر تا زماني كه اين نوع سواد و مديران و فعاليت هاي تئاتر كاذب باشد مشكل خواهيم داشت.
وي در خصوص احترام به هنرمندان بيان كرد: احترام به هنرمندان از نكات مهم است چرا كه برخورد با هنرمندان به نوعي اداري بوده و در حالي كه احترام به خلاقيت هنرمندان در رشد و شكوفايي در عرصه تئاتر موثر است.
وي بيان كرد: مجموع تمامي اين ها تئاتر ما را نجات خواهد داد تا ما به يك سطح زنده، هوشيارانه برسيم تا تئاتر نقش حيات فرهنگي اين دوره را ايفا كند و همچنين نقشي در توسعه فضاهاي فكري ما ايجاد كند.
صادقي در پايان خاطرنشان كرد: ما بايد با اين هنر نمايشي يك گامي در جهت پاسخگويي به نيازهاي جامعه برداريم و همچنين يك تحليل درستي در مورد شرايط بدست آوريم در غير اين صورت حضور فرهنگي قابل قبولي نخواهيم داشت./ي2