وی افزود: علوم انسانی به عنوان یک حوزه موضوعی غالبا به حل مسائلی مبتنی بر بافت همان جامعه توجه دارد و پایگاه های مانند تامسون رویترز ISI حداقل با توجه به ماهیت تجاری شان برای نشریاتی که در این حوزه علمی در سطح کشورهای مختلف دنیا منتشر می شوند اهمیت چندانی قائل نیستند از همین رو اندک نشریاتی که از جهان اسلام در این پایگاه ها نمایه می شوند علوم انسانی تقریبا جایگاهی ندارد.
سرپرست ISC خاطر نشان کرد: اسانامه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام این پایگاه را موظف کرده است تا به علوم انسانی توجه ویژه ای داشته باشد و هم اکنون بیش از نیمی از نشریاتی که در این پایگاه نمایه می شوند متعلق به علوم انسانی است.
وی اظهار داشت: توزیع موضوعی نشریات در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نشان می دهد که علوم پایه، پزشکی، فنی مهندسی، علوم کشاورزی، هنرو دامپزشکی به ترتیب 15 درصد، 14 درصد، 9 درصد، 5 درصد ، 2 درصد و یک درصد از سهم کل نشریات نمایه شده در پایگاه استنادی علم جهان اسلام را به خود اختصاص دادند.
مهراد تصریح کرد: همزمان با نمایه شدن نشریات کشورهای اسلامی در ISC در کشورهای اسلامی به سادگی می توانند به تحلیل علم و تعیین نقاط قوت و ضعف خود درجهت اعتدال علمی بپردازند.
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون بعد از جمهوری اسلامی ایران، کشورهای سوریه، مالزی، عربستان، مصر، اردن و پاکستان، لبنان، عراق، لیبی، کویت، امارات متحده عربی، تونس، ترکیه، عمان، مراکش و بنگلادش از جمله کشورهایی هستند که قادرند با توجه به داده های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به تحلیل تولید علم در کشورهای خود پرداخته و با ترسیم نقشه علمی کشورشان نسبت به نقاط ضعف و قوت خود واقف شوند./ع2