به گزارش گروه
علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛سعيده معاني ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: جودوسر، نخودفرنگی، حبوبات، سیب، مرکبات و هویج حاوی فیبر محلول است که مصرف آن به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند.
وي افزود: بهتر است افراد روزانه از هر دو دسته فیبرهای محلول و غیرمحلول در آب استفاده كنند كه استفاده از انواع نان های سبوس دار، انواع میوه ها، انواع سبزی ها، حبوبات، انواع مغزها توصیه می شود.
معاني تصريح كرد: مصرف موادغذايي فیبردار بايد در 3 وعده اصلی غذایی و دو میان وعده تقسیم شود و برای پیشگیری از نفخ از مصرف زياد مواد غذايي فيبرداردر یک وعده خودداری شود.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد: به جای مصرف نان های سفید كه فاقد فيبر مي باشد از انواع نان های سبوس دار و نان سنگک استفاده شود همچنين به جای استفاده از انواع کمپوت بهتر است از انواع میوه های تازه که دارای فیبر بیشتر و قند کمتری هستند استفاده شود.
معاني خاطرنشان كرد: به جای استفاده از پلوهای ساده توصیه می شود پلوهای مخلوط مانند عدس پلو، لوبیا پلو، ماش پلو بیشتر مصرف كنند به اين ترتيب فیبر بيشتري دريافت مي كنند و سالاد و سبزی خوردن را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.
وي افزود: به جای استفاده از موادغذایی تهیه شده از آرد سفید و یا آرد سبوس گرفته (انواع کیک و شیرینی، ماکارونی) توصیه می شود از موادغذایی حاوی فیبر مانند ماکارونی فیبردار و کیک های تهیه شده با آرد کامل استفاده كنند.
به گفته كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، یک رژیم غذایی متعادل که میوه، سبزی، حبوبات و غلات کامل مثل نان سبوس دار در آن وجود داشته باشد نیاز ما را به فیبر و سایر مواد غذايي تامین می كند./ح