سیروس نصیری در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با اشاره به مشمولینی که تحت پوشش این نوع از بیمه قرار می گیرند، اظهارداشت: صاحبان حرف ومشاغل آزاد به افرادی اطلاق می شود که برای انجام حرفه و شغل مورد نظر با داشتن کارگر (کارفرما) یا خود به تنهایی (خویش فرما)، به استناد مجوز اشتغال صادره از سوی مراجع ذیصلاح یا به تشخیص هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی به کار اشتغال داشته و مشمول مقررات حمایتی خاص نیست.
وی در بررسی شرایط سنی این بیمه تصریح کرد: حداکثر سن جهت پذیرش درخواست وعقد قرار داد برای مردان و زنان به ترتیب 50.45 سال است که در غیر این صورت افرادی مشمول چنین بیمه ای قرار می گیرند که دو برابر مازاد سنی مقرر، دارای سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی هستند، به عنوان مثال یک مرد 54 ساله در صورت دارا بودن هشت سال سابقه پرداخت حق بیمه، از چنین بیمه ای بهرمند می گردند.
وی در ادامه افزود: اگر فردی از 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه قابل قبول نزد سازمان تامین اجتماعی برخوردار است، از اعمال شرط سنی مقرر، معاف خواهد بود.
نصیری در ارتباط با نرخ پرداخت حق بیمه و تعهدات قانونی حاصل از آن افزود: متقاضی می تواند با انتخاب یکی از نرخ های اشاره شده از حمایت های بیمه ای مربوطه بهره مند شود.
نرخ 14 درصد( 12 درصد سهم بیمه شده+ 2 درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی
نرخ 16 درصد(14 درصد سهم بیمه شده+2 درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی و فوت قبل وبعد از بازنشستگی
نرخ 20 درصد(18 درصد سهم بیمه شده+2 درصد سهم دولت) شامل بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی
نصیری در ارتباط با دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه تصریح کرد: چنانچه متقاضیان از سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی برخوردار نیستند، می توانند دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه خود را بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و حداکثر دستمزد مصوب زمان عقد قرار داد انتخاب نمایند و در صورتی که متقاضی دارای سابقه پرداخت حق بیمه قبلی به مدت 360 روز و یا بیشتر نزد سازمان تامین اجتماعی است، دستمزد انتخابی بین حداقل دستمزد و مصوب شورای عالی کار و حداکثر میانگین آخرین 360 روز بعلاوه ده درصد بیشتر به عنوان مبنای پرداخت حق بیمه، ملاک عمل قرار می گیرد.
وی در ارتباط با سطح خدمات درمانی تحت پوشش بیمه صاحبین حرف مشاغل آزاد و نحوه برخورداری از آن اظهار داشت: بیمه شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد و افراد تحت تکلف آنان قادر خواهند بود با اخذ دفترچه درمانی از کلیه امکانات مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی در سراسر کشور و نیز خدمات مراکز تشخیص، درمانی و دارویی طرف قرار داد با این سازمان استفاده نمایند، میزان سهم بیمه شده از هزینه درمان، برای خدمات پزشکی سرپایی 30 درصد و برای خدمات درمانی بستری، 10 درصد است.
وی با بیان اینکه بیمه مشمولین واجد شرایط از تاریخ ثبت تقاضا در هر یک از شعب سازمان، شروع می شود تصریح کرد: در صورتی که پرداخت حق بیمه از طرف بیمه شده متوقف گردد و بین تاریخ قطع پرداخت حق بیمه و پرداخت مجدد بیش از سه ماه فاصله ایجاد نشود، بیمه شده می تواند حق بیمه معوقه را به سازمان پرداخت نماید، در غیر اینصورت ارتباط بیمه شده با سازمان قطع و ادامه بیمه وی موکول به تسلیم درخواست مجدد و موافقت سازمان خواهد بود.
وی افزود: در صورتی که مشمولین این آیین نامه پس از شروع بیمه به نحوی از دایره ضوابط و قوانین این بیمه خارج گردند، باید حق بیمه را، خود بر اساس مقررات دیگری پرداخت نمایند و موظفند مراتب را بصورت کتبی به سازمان تامین اجتماعی اعلا م نمایند تا نسبت به قطع بیمه آنان اقدام گردد و درصورت ادامه پرداخت حق بیمه و عدم اقدام بیمه شده در این زمینه، حق بیمه های دریافتی با کسر هزینه های انجام شده ،مسترد خواهد شد.
نصیری در نهایت تصریح کرد: در راستای نیل به اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی و به منظور تسهیل در برقراری بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و نیز جلب رضایتمندی و اعتماد سازی با مخاطبین سازمان تامین اجتماعی تمهیدات اینچنینی را مد نظر خود قرار داده است./ف