پروتئين موجود در شير منبع مهمي در تامين پروتئين روزانه به حساب مي آيد به طوري كه نيم ليتر شير 20 تا 25 درصد از كل پروتئين مورد نياز روزانه افراد بالغ را تامين می کند.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر زهرا عبداللهی، سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: 87 درصد شير را آب، 5/3 تا 4 درصد پروتئين، 5/3 درصد لاكتوز يا قند شير، 7/4 درصد املاح و 8/0 درصد باقي مانده را ويتامين ها تشكيل مي دهد.

دکتر زهرا عبداللهی تصريح كرد: مصرف 2 تا 3 واحد شير و يا فرآورده هاي آن حدود 100درصد از كل نياز روزانه بالغين به كلسيم را برآورده مي  كند دريافت كافي كلسيم در برنامه غذايي روزانه براي پيشگيري از پوكي استخوان ضروري است.

وی افزود: درصد چربي موجود در شير بسته به نياز تغذيه اي افراد خاص متفاوت است و افراد بايد با توجه به نيازهاي تغذيه اي خود يكي از انواع شير را انتخاب نمايند.

دکتر عبداللهی با اشاره به اين كه مقدار چربي شير استاندارد يا شير معمولي درايران 5/2 درصد است، گفت: شير كم چرب حدود 1 درصد و شير پرچرب يا شير كامل حدود 3/3 درصد چربي دارد چربي شير حاوي ويتامين هاي محلول در چربي مثل ويتامين آ، كلسترول و اسيدهاي چرب اشباع است.

این متخصص تغذیه ويتامين موجود در شير را  براي رشد كودكان بسيار حائز اهميت دانست و افزود: طبق آخرين توصيه سازمان جهاني بهداشت 25 تا 30 درصد از كل انرژي دريافتي روزانه افراد بالغ مي تواند از روغن و چربي تامين شود كه اين مقدار شامل چربي شير و لبنيات نيز مي شود.

گفتنی است: يك ليوان شير (240ميلي ليتر) در صورت پرچرب بودن 150 كيلوكالري، در صورت داشتن چربي معمولي 120 كيلو كالري و در صورت كم چرب بودن 102 كيلوكالري توليد خواهد كرد./ح
برچسب ها: شیر ، کلسیم ، پوکی استخوان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار