حمید شاه آبادی، معاونت هنری وزارت ارشاد در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر
باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص نشست آسیب شناسی تئاتر کشور گفت: این نشست توسط داوران و منتقدان منطقهای و استان ها برگزار شده است.
وی افزود: در شهرستان ها اقدامات بسیار خوبی در زمینه آموزش بومی تئاتر صورت گرفته است که به طور قطع این اقدامات باید با ساختار جدید سازماندهی شوند.
شاه آبادی تصریح کرد: اداره کل هنرهای نمایشی تصمیم دارد که یک سطح آموزشی در دل سراسر استان ها ایجاد کند.
معاونت هنری وزارت ارشاد در ادامه گفت: با شکل گیری 670 گروه تئاتری در طرح استقرار شکل گیری بنیاد ادبیات نمایشی و شکل گیری طرح تئاتر شهر استان ها، تئاتر سراسرق استان ها گامی به جلو برداشته و پیشرفت می کنند.
وی افزود: امروز اجرای عمومی نمایش ها به طور جدی دغدغه هنرمندان شهرستانی بوده و نمایشهایی که به تئاتر استانی راه پیدا کرده اند به طور عمده اجرای عمومی داشته و کار شهرستان های استان تهران بوده اند.
شاه آبادی تصریح کرد: راهیابی 416 اثر به 32 جشنواره نشان دهنده این موضوع بوده که قریب به 2 هزار اثر خود را برای رقابت جدی آماده می کنند این موضوع حضور پررنگ تئاتر در شهرستان ها را نشان می دهد.
معاونت هنری وزارت ارشاد گفت: در نشست آسیب شناسی تئاتر کشور توجه به میزان اثربخشی تئاتر و نقشی که می تواند در زندگی مردم بحران های اجتماعی و رفع کاستی ها و چالش ها در جوامع اجتماعی داشته باشد مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
شاه آبادی در خصوص اعتبار در نظر گرفته شده برای تئاتر شهرستانه ها گفت: در قالب سازماندهی گروه های تئاتری در شهرستان ها و صدور پروانه نمایش دائم برنامه ریزی های انجام شده و این طرح رو به پیشرفت است.
وی با اشاره به اینکه تمامی آثار ارائه شده از سوی هنرمندان پیشکسوت و جوان در قالب گروه های طرح استقرار هستند، گفت: گروه هایی که دارای پروانه نمایش گروه الف باشند سالانه 10 میلیون تومان برای حمایت به آنها اختصاص داده می شود.
معاونت هنری وزارت ارشاد تصریح کرد: مبلع 64 میلیارد ریال برای تاسیس تئاتر شهر استان ها به صورت جداگانه تخصیص پیدا کرده است.
وی خاطر نشان کرد: از میان 416 اثر 13 نمایش برای راهیابی به جشنواره تئاتر فجر انتخاب شده اند که امسال جشنواره شاهد اجرای آنها هستیم./ص