به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از نهرين نت ؛ شماري از شخصيتهاي عراقي با اعتراض به اين موافقت نامه اعلام کردند چنين موافقت نامه اي براي کشورهاي دوست عراق مانند ايران خطرناک است. اين موافقت نامه در حالي فاش مي شود که وزارت دفاع عراق برگزاري چنين نشستي و همچنين امضاي چنين موافقت نامه اي را اعلام نکرده است.
سفارت آمريکا اعلام کرد واشنگتن بر پايبندي اش بر موافقت نامه اصولي راهبردي که بين دو طرف در سال 2008امضا شد تأکيد کرده است.نشست امنيتي با هيئت آمريکايي که براي اين هدف به عراق آمده است برگزار شد و مقامات عراقي و آمريکايي در قالب کميته هماهنگي مشترک روزهاي پنجم و ششم اين ماه در مقر وزارت دفاع عراق در بغداد تشکيل جلسه دادند.
سعد دليمي وزير دفاع عراق و جيمز ميلر معاون وزير دفاع آمريکا و همچنين روز گوتمويلر معاون وزير امور خارجه آمريکا در امور تسليحات و امنيت بين الملل در اين نشست حضور داشتند.در بيانيه سفارت آمريکا در بغداد که ديروز در بين رسانه ها توزيع شد آمده است دو طرف درباره ادامه تقويت همکاريها در زمينه امنيتي و افزايش توان دفاعي عراق و نوسازي نيروهاي نظامي و هموارسازي راههاي مشارکت دو کشور در زمينه امنيت منطقه اي بحث و تبادل نظر کردند.
منابع نزديک به نمايندگان پارلمان عراق گفتند دولت عراق مي کوشد با مقامات آمريکايي بدون شفافيت مذاکره کند و صدور بيانيه سفارت آمريکا درباره نتايج اين نشست امنيتي که همه جزئياتش مشخص نيست در حالي است که وزارت دفاع عراق در قبال اين نشست يا اعلام نتايج آن سکوت کرده است وهمه اينها بيانگر آن است که دولت عراق به ابهام در برگزاري جلسات با مقامات آمريکايي در ارتباط با مسائل حساسي مانند قضاياي دفاعي و امنيتي ادامه مي دهد.
شيخ عبدالحسن ساعدي از شخصيتهاي عراقي اين موافقت نامه را که به صورت مبهم و بدون جزئيات اعلام شده است محکوم کرد.وي گفت موافقت نامه دفاعي يک حادثه راهبردي است که پيامها و پيامدهاي داخلي و منطقه اي دارد .
عبدالحسن گفت چگونه چنين موافقت نامه اي با طرف آمريکايي امضا مي شود در حاليکه اين کشور يک طرح امنيتي و نظامي و سياسي را براي براندازي نظام سوريه فرماندهي مي کند و در اين راه با همکاري با ترکيه و قطر و عربستان به ايجاد سازمانهاي مسلح وهابي تندروي اقدام کرده است.ازهر خفاجي سياستمدار عراقي گفت امضاي پيمان دفاع امنيتي با آمريکا هشدارهاي زيادي را دارد به خصوص آنکه جزئيات اين موافقتنامه همچنان مبهم و نامشخص است و تنها سفارت آمريکا بيانيه مختصري را در اين خصوص صادر کرده است.خفاجي گفت آنچه که باعث شک و ترديد درباره ابعاد اين توافقنامه است آن است که سفارت آمريکا در بيانيه اي آن را موافقت نامه امنيتي دائم اعلام کرده است .
وي افزود عبارت « دائم» در موافقت نامه امنيتي چه مفهومي دارد ؟ اين عبارت ، معاني خطرناکي دارد يعني آنکه از نظر زماني نامحدود است و چنين موافقت نامه اي بين آمريکا که منافع و سياستهاي امنيتي خاص خودش را در خاورميانه دارد شک بر انگيز است. گويا عراق با اين موافقت نامه هم پيمان نظامي آمريکا شده است .خفاجي گفت طرحهاي واشنگتن در منطقه براي کشورهاي دوست عراق مانند ايران خطرناک است و آمريکا به شيوه هاي مختلف مي خواهد در امور ايران دخالت کند و در منطقه پايگاههاي نظامي بسازد تا امنيت و ثبات ايران را تهديد کند.
خفاجي گفت آنچه مايه نگراني است آن است که فراکسيونهاي سياسي به ويژه ائتلاف ملي عراق متشکل از حزب الدعوه و مجلس اعلاي اسلامي عراق و نمايندگان جريان صدريها و سازمان بدر و حزب فضيلت و برخي احزاب ديگر به آن واکنش نشان نداده اند در صورتيکه اين موافقتنامه براي امنيت عراق و ايران و ملتهاي منطقه خطرناک است و عراق را به کشوري تبديل مي کند که به قيموميت امنيتي و نظامي نياز دارد .وي از نمايندگان مجلس خواست به سرعت وزير دفاع عراق را استيضاح کنند و از اسرار خطرناک اين موافقت نامه مطلع شوند .