به گزارش خبر نگار باشگاه خبرنگاران اراک، نتایج مطالعات جدید نشان داده است که سطح آرسنیک در بدن افرادی که برنج مصرف میکنند 44 درصد بیشتر است و همین امر موجب افزایش نگرانی متخصصان تغذیه و سلامت شده است.
برنج بیش از سایر گیاهان از آب و خاک آرسنیک جذب میکند. مسمومیت آرسنیکی نه تنها خطر ابتلا به سرطان را در انسان افزایش میدهد بلکه هم چنین سبب بروز سایر مشکلات بهداشتی در کودکان و در سنین بالاتر میشود.
تماس طولانی مدت با مقادیر زیاد آرسنیک خطر ابتلا به سرطانهای پوست، مثانه و ریه و نیز خطر بروز بیماری قلبی را تشدید میکند. در عین حال استشمام زیاد آرسنیک غیرارگانیک موجب گلودرد و تحریک پذیری ریهها میشود. آلودگی با سطح کمتر این عنصر نیز میتواند موجب حالت بروز تهوع، استفراغ، کاهش تولید گلبولهای قرمز و سفید خون، بی نظمی ضربان قلب، آسیبدیدگی عروق و حساسیت و گزگز کردن دستها و پاها شود./س