محمدعلی رستگار در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران اضافه کرد: من 7 مهرماه امسال سمت ریاست فدراسیون جودو را بر عهده گرفتهام، برنامههای چهارساله و هشت سالهای را نیز تدوین کردهایم تا جودوی ایران بتواند در المپیکهای 2016 و 2020 خوش بدرخشد، اکنون نیز روی جزئیات برنامه تمرکز کردهایم و مشغول کامل کردن آن هستیم.
وی درباره برنامههایش تصریح کرد: هرم جمعیتی را تشکیل دادهایم که براساس آن نونهالان و نوجوانان را در قاعده هرم و نخبههای رده سنی بزرگسالان را نیز در راس هرم قرار دادهایم و برای هر کدام به صورت جداگانه اردو و مسابقه در پیش داریم.
رستگار درباره تیم ملی نونهالان که به تازگی در جودو تشکیل شده است، توضیح داد: برنامهها ما دراز مدت و زیر بنایی هستند به همین منظور ابتدا به صورت منطقهای در رده سنی نونهالان مسابقاتی را برگزار کردیم تا منتخبین هر منطقه در مسابقات کشوری حاضر شد و نفرات تیم ملی مشخص شدند اما از آنجا که به دلیل شرایط سنی آنها نمیتوان اردوهای طولانی مدت برایشان برگزار کرد فقط نونهالان را شناسایی کرده و در مواقع لزوم آنها را به تهران فرا میخوانیم.
وی در پاسخ به اینکه وضعیت مربی این گروه سنی مشخص شده است یا خیر گفت: هدف اصلی از تشکیل تیم برای نونهالان این بود که جودوکاران این گروه سنی بدانند تحت نظارت فدراسیون هستند اما همین موضوع برایشان کافی است و نیازی ندارد مربی خاصی برایشان انتخاب شود.
رستگار درباره به تعویق افتادن تورنمت تاجیکستان که قرار بود تیم جودوی نونهالان و نوجوانان کشورمان در آنجا حضور یابد اعلام کرد: فدراسیون تاجیکستان پیش از این زمان تورنمت را 27 و 28 آذر ماه اعلام کرده بودند اما در نمابری که به فدراسیون فرستادند خبر دادند که به درخواست کشورهای گرجستان، روسیه و قزاقستان تورنمت به زمان دیگری موکول شده است.
وی درباره اردوهایی که برای مسابقات تاجیکستان تدارک دیده شده بود گفت: اردوی نونهالان فقط برای حضور در این تورنمت بود که آن را برگزار نمیکنیم اما زمان اردوی نوجوانان جودو تغییری نمیکند.
رئیس فدراسیون جودو با بیان اینکه به دنبال کسب هفت سهیمه المپیک هستند درباره آمادگی برای کسب این مهم گفت: تیم ملی جوانان و بزرگسالان اکنون در مراکش هستند و در کنار تیمهای الجزایر، تونس و لیبی تمرین میکنند که خوشبختانه طبق گزارش کادر فنی از تونس اردوی قابل قبولی بوده است.
وی اضافه کرد: برنامه بعدی ما برگزاری اردوهای داخلی است ضمن اینکه رقابتهای ورلد کاپ گرجستان، مسابقات آلمان را در پیش رو داریم تا خود را برای مسابقات آسیایی که قرار است اردیبهشت ماه سال آینده برگزار شود تمام تلاشمان را میکنیم تا در المپیک 2016 با سهمیه کامل در بخش آقایان و دو سهمیه در بخش بانوان حضور یابیم.
رستگار در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال دارد جودوکاران المپیک 2016 برزیل را مانند 2012 با وجود داشتن سهمیه از دست بدهند اظهار داشت: المپیک 2012 لندن متاسفانه شرایط ویژهای داشت و ورزشکاران ما به علت مصدومیت نتوانستند در لندن حاضر باشند امیدواریم این اتفاق با تلاش در 2016 جبران شود.
رئیس فدراسیون جودو با بیان اینکه ورزش جودو برای بانوان نیاز به فرهنگ سازی دارد درباره اقداماتی که برای جودوی بانوان در پیش گرفتهانداظهار داشت: به طور کلی در منطقهای که ما زندگی میکنیم ورزش جودو بین بانوان رواج خوبی ندارد برای مثال روسیه قهرمان المپیک است، اما بانوان آنها به موفقیتی در این رشته ورزشی نیافتهاند، به نظر میرسد بخشی از آن به دلیل مسائل فرهنگی باشد به همین منظور برنامه اصلی ما برای بانوان در رده سنی نوجوانان و جوانان است تا از همین سنین ابتدایی با سختیهای این رشته ورزشی آشنا شوند و شخصیت آنها برای جودو شکل بگیرد اکنون نیز تیم بانوان جوان ما در اردوی آماده سازی به سر میبرند.
وی در انتها خاطر نشان کرد: حاشیه همیشه در ورزش وجود دارد اما فدراسیون جودو میکوشد تا با برنامههای زیر بنایی و نگاه ریشهای، این ورزش المپیکی و پرطرفدار را به جایگاه واقعیاش برساند./مح