به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، وبلاگ
منتظران در جدیدترین نوشته خود آورده است:
امام صادق(علیه السلام) میفرماید: "كسی كه هر شب سوره واقعه را بخواند... در دنیا سختی، فقر، نیازمندی و آفتی از آفت دنیا را نمیبیند و از دوستان حضرت علی(علیه السلام) میشود.
چگونه رزق خود را افزایش دهیم؟
از آیات قرآن كریم استفاده میشود كه توسعه و تنگی روزی به دست خداست چنان كه میفرماید:"إنّ ربّك یبسط الرّزقَ لِمَن یشأ و یقدر إنّه كان بِعبادِه خبیراً بصیراً" (اسرá30) بنابراین هر چند اراده و كوشش انسان در زیاد شدن رزق و روزی مؤثر است"لیسَ للانسـَنَ الاّ ما سَعیَ" (نجم، 39) ولی اینها "جزءالعلة" و یا از آن هم كمتر به حساب میآیند زیرا اراده و عمل انسان در به دست آمدن رزق و روزی یكی از صدها شرایط است كه تمامی اسباب و شرایط به او منتهی میشود، و اوست كه بر اساس علم و حكمتش روزی را بین بندگان تقسیم میكند چنانكه میفرماید: "أهم یقسمون رحمت ربّك نحن قسمنا بینهم معیشتهم فی الحیوَة الدّنیا (زخرف، 32) آیا آنان رحمت پروردگارت را تقسیم میكنند؟! ما معیشت آنها را در حیات زندگی در میانشان تقسیم كردیم."
همان گونه كه بیان كردیم، خواست خداوند متعال "یرزق من یشأ" جزافی نیست بلكه گشایش و تنگی روزی نیز، روی عللی است كه خدا به بندگان دانا و به صلاح آنان آگاهتر است. به بعضی افراد به جهت برخی اعمالشان روزی فراوان و به بعضی به سبب عملهایشان (مانند تنبلی، قطع رحم و...) روزی كمتر میدهد. برخی را جهت آزمایش، روزی فراوان عطا میكند و در كار و زندگیشان گشایش میدهد و برخی را جهت آزمایش، روزی كم میدهد و... (1)
برخی از سورههایی كه در روایات اسلامی برای زیاد شدن رزق و روزی توصیه شده عبارتند از:
1. سوره واقعه.: امام صادق(علیه السلام) میفرماید: "كسی كه هر شب سوره واقعه را بخواند... در دنیا سختی، فقر، نیازمندی و آفتی از آفت دنیا را نمیبیند و از دوستان حضرت علی(علیه السلام) میشود..."(2)
2. سوره همزه: امام صادق(علیه السلام) میفرماید: "هر كس سوره همزه را در نمازی واجب بخواند فقر از او دور میشود و روزی بر او روی میآورد..."(3)
3. سوره لیل: پیامبر اكرم(صلی الله علیه و آله) میفرماید: هر كس سوره لیل را بخواند خداوند آن قدر به او عطا میكند تا راضی شود و او را به سختی نیندازد و برایش آسان میگیرد."(4)
4. سوره مزمل: رسول اكرم(صلی الله علیه و آله) میفرماید: "هر كس سوره مزمل را بخواند در دنیا و آخرت سختی از او برداشته می شود".(5)
5. سوره ذاریات: امام صادق(علیه السلام) میفرماید: "هر كس سوره ذاریات را روز یا شب بخواند، خداوند وضع زندگی او را اصلاح میكند و روزی فراوانی برایش میدهد..."(6)
6. سوره ممتحنه: امام سجاد(علیه السلام) میفرماید: "هر كس سوره ممتحنه را در نمازهای واجب و مستحبی بخواند خداوند....فقر و دیوانگی را بر او و فرزندانش دور میكند". و همچنین سورههای نجم، ابراهیم و... برای توسعه در رزق توصیه شده است.
امام صادق(علیه السلام) میفرماید: هر كس سوره ذاریات را روز یا شب بخواند، خداوند وضع زندگی او را اصلاح میكند و روزی فراوانی برایش میدهد
البته باید توجه داشت كه برای به دست آوردن روزی و مال و ثروت مشروع انسان نباید از تلاش و كوشش غافل شود و عوامل مختلف دیگر مانند علم و آگاهی نسبت به تجارت و امور مربوط به آن، مشورت و تدبیر و... در امر به دست آوردن روزی و بهبود وضع معیشتی و مادی بسیار مؤثر است.(7)
همچنین دعاهای فراوانی در مورد وسعت رزق و روزی وارد شده ، از جملة آن ها دعایی در تعقیبات نماز صبح است:
اللّهم انی اسئلك بحق محمّد و ال محمّدٍ علیك، صلّ علی محمّد و آل محمّد واجعل النور فی بصری و البصیرهْْ فی دینی ...
هم چنین دعای حضرت مهدی(علیه السلام): اللّهم ارزقنا توفیق الطاعهْْ و بعد المعصیه .... كه قبل از مناجات خمسهْْ عشر در مفاتیح آمده است.
هم چنین دعای " یا من تحلّ به عقد المكاره ..." باز قبل از آن مناجات است.
نیز در حواشی مفاتیح الجنان دعاهایی برای وسعت رزق ذكر شده كه می توانید آن ها را حوالی زیارات امیرالمؤمنین یا از فهرست مفاتیح پیدا كنید.
و بهترین دعا برای حضرت مهدی(علیه السلام) و درخواست رؤیت حضرت ، دعای عهد است كه بعد از دعای ندبه در مفاتیح الجنان آمده است(اللّهم ربّ النّور العظیم و ربّ الكرسی الرفیع ...) و دعاهای دیگری كه به دنبال دعای عهد آمده است.
همچنین نماز شب بخواند که موجب افزایش روزی او میگردد.
پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرمود: الصلاه... بركه فی الرزق؛ نماز باعث بركت در رزق و روزی میشود. (8)
و نیز در روایتی آمده است: ان صلاه اللیل تدرالرزق؛ نماز شب روزی را جلب كرده و زیاد میكند.(9)
پی نوشت:
(1)- اقتباس از: قاموس قرآن، سید علیاكبر قرشی، ج 3، ص 82ـ86، دارالكتبالاسلامیة، با اندكی اضافات
(2)- ر.ک: وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج 6، ص 112، مؤسسه آل البیت، قم
(3)- ر.ک: وسائل الشیعه، همان، ص 150
(4)- ر.ک: مصباح الكفعمی، عاملی كفعمی، ص 444، انتشارات رضی، قم
(5)- ر.ک: مستدرك الوسائل، محدث نوری، ج 4، ص 354، مؤسسه آل البیت، قم
(6)- ر.ک: اعلام الدین، دیلمی، ص 377، مؤسسه آل البیت، قم
(7)- ر.ک: وسائل الشیعه، همان، ص 143 ثواب قرائت سورههای قرآن، رضا بزاز بنایی، انتشارات حضرت معصومه3
(8)- خصال صدوق، ج2، ص 522
(9)- وسائل الشیعه، ج 5، ج 35