سرپرست کمیته شیمی گفت:دکتری و کارشناسی ارشد فیتوشیمی در شورای برنامه ریزی مصوب شده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران؛‌ پیمان صالحی، سرپرست کمیته شیمی در نشست خبری تحول و ارتقاء محتوای برنامه درسی و آموزشی رشته های دانشگاهی که در سالن همایش های وزارت علوم برگزار شد طی سخنرانی گفت: رشته شیمی طلایه دار تولید علم است چنانچه 2 درصد از کل دانشجویان کشور در رشته شیمی و 3.2 درصد از اعضای هیئت علمی در رشته شیمی مشغول به کار هستند.

وی افزود: در بازده زمانی سال های 1991 تا 2011 24 درصد تولید علم مختص رشته های شیمی بوده است و رشته دکتری شیمی جزء اولین رشته هایی بوده که در کشور راه اندازی شده است.

صالحی به ذکر آماری از تعداد مقالات شیمی اشاره کرد و اظهار داشت: 21 درصد مقالات مروری ایران مربوط به شیمیست ها و 41 درصد مقالات پر استناد ایران مربوط به رشته شیمی است چنانچه 26 نفر از برگزیدگان رشته شیمی در بیست و چهارمین دوره جشنواره خوارزمی انتخاب شده اند.

وی تصریح کرد: این نکته را هم باید اضافه کنم که از 60 نفر دانشمند ایرانی که اسامی آن ها در سایت ISI ذکر شده 44 نفر شیمیست بوده اند.

صالحی تصریح کرد: در سال 2010 ، 13 مقاله جهانی مربوط به شیمی معدنی، 13 مقاله در سطح جهان مربوط به شیمی فیزیک و 14 مقاله مربوط به شیمی تجزیه است و این در حالی است که 6 رشته شیمی در مقطع کارشناسی، 17 رشته  و گرایش شیمی در مقطع کارشناسی ارشد و 14 رشته و گرایش شیمی مربوط به رشته دکتری در کشور وجود دارد.

صالحی در خصوص برنامه های مصوب شده در رشته شیمی اظهار داشت: هم اکنون گرایش شیمی دارویی در مقطع ارشد شیمی کاتالیست در مقطع ارشد و فیتوشیمی در مقطع ارشد و دکتری در شورای برنامه ریزی مصوب شده است.

** پیشنهاد رشته شیمی نفت به شورای برنامه ریزی صورت گرفته است

صالحی در ادامه گفت: البته رشته نانو شیمی در مقطع ارشد و دکتری نیز مصوب شده است البته برخی از رشته ها در زمینه شیمی از جمله شیمی نفت از جمله پیشنهاداتی است که به شورای عالی برنامه ریزی شده است چنانچه رشته الکترونیک شیمی که مربوط به دانشجویانی که دانشی در خصوص شیمی و الکترونیک داشته اند نیز به شورای عالی برنامه ریی پیشنهاد شده است.

وی افزود: هم اکنون بازبینی از دوره لیسانس در رشته علوم پایه و فنی مهندسی آغاز شده و امیدواریم بتوانیم تا 6 ماه دیگر سرفصل این رشته را بازنگری کنیم چنانچه البته انتظار ما این است که بیشتر منابع را به روز کنیم./ح
برچسب ها: دکترا ، فیتوشیمی ، نفت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار