دکتر محمود جدی تهرانی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به مشکلات ژنتیکی در والدین گفت: والدینی که یک یا چند فرزند مبتلا به بیماری های صعب العلاج دارند، از ترس بیماری از حاملگی پرهیز می کنند .
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت مزایای تشخیص پیش از تولد قبل از تصمیم به بارداری گفت: فراهم کردن امکان بارداری برای والدینی که در معرض خطر داشتن فرزندی بیمار هستند، اطمینان دادن به والدین در خصوص وضعیت سلامت جنین و کاهش اضطراب و فراهم کردن امکان انتخاب آگاهانه برای والدین و امکان آمادگی روحی – روانی و مدیریت صحیح حاملگی از مزایای تشخیص پیش از تولد است.
**در چه مواردی باید نسبت به انجام مشاوره ژنتیک اقدام کرد؟دکتر تهرانی با تاکید براینکه انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و خصوصا قبل از حاملگی نقش مهمی در شناسایی والدینی که در معرض خطر داشتن فرزندی بیمار هستند دارد گفت: سن بالای مادر، ابتلای خانوادگی اختلالات کروموزومی، ابتلای فرزند قبلی به یک بیماری تک ژنی ،سابقه ی خانوادگی ابتلا به نقایص لوله عصبی و سابقه سقط مکرر در 3 ماه اول بارداری ،از شایع ترین موارد لزوم تشخیص پیش از تولد است.
***روش های تشخیص پیش از تولد رییس پژوهشکده آنتی بادی منوکلونال پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به اینکه بررسی های تشخیص پیش از تولد در صورت غیر تهاجمی و تهاجمی قابل انجام است گفت: در روش های غیر تهاجمی با انجام سونوگرافی، بررسی سرم مادر از نظر(آلفافیتو پروتئین) استریول غیر کونژوگه و گناد و تروپین جفتی انسانی و جدا کردن سلول های جنینی از گردش خون مادر امکان پذیر است.
وی در ادامه یاد آور شد: در روش های تهاجمی با انجام آمینوسنتز، نمونه برداری از پرزهای جفتی(CVS) و گرفتن خون جنین از بند ناف (کوردوسنتز) احتمال تشخیص مبتلا شدن جنین به بیماری های کروموزومی امکان پذیر است.
دکتر تهرانی در پایان گفت: روش های غیر تهاجمی خطری را از نظر سقط جنین ایجاد نمی کند، ولی در روش های تهاجمی احتمال کمی برای سقط جنین وجود دارد./ح