آپاندیس یک زائده کرم‌مانند است که به ابتدای روده بزرگ متصل است.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بجنورد، آپاندیس به عنوان عضوی از دستگاه گوارش می باشد که به طور متوسط حدود 10 سانتی متر طول دارد. سرطان زمانی اتفاق می افتد که سلول های یک عضو از بدن، دچار رشد و تکثیر غیرطبیعی و بدون کنترل شوند.

آپاندیس هم از این امر مستثنی نیست و هنگامی که سلول های آپاندیس دچار تکثیر غیرطبیعی شوند، به صورت بافتی به نام تومور درمی آیند. این تومورها می توانند هم خوش‌خیم و غیرسرطانی باشند و هم بدخیم یا سرطانی.

سرطان آپاندیس چه موقعی مشخص می شود؟

- معمولا افراد زمانی متوجه سرطان آپاندیس در خود می شوند که برای قسمت های دیگر بدن خود اقدام به عمل جراحی می کنند و پزشک متخصص طی جراحی، متوجه سرطانی شدن آپاندیس می شود.

- هنگامی که فرد دچار درد آپاندیس می شود و به پزشک مراجعه می کند.

- هنگامی که فرد به منظوری غیر از آپاندیس، اقدام به عکسبرداری پزشکی می کند، مخصوصا در سی تی اسکن این عضو غیرعادی مشاهده می شود.

تاثیر سرطان آپاندیس چقدر است؟

معمولا تاثیر سرطان آپاندیس بر فرد، به اندازه تومور آن بستگی دارد.

هنگامی که اندازه تومور آپاندیس کمتر از 2 سانتی متر باشد، کمتر احتمال دارد که سرطان آپاندیس به دیگر مناطق بدن شیوع پیدا کند، در حالی که وقتی تومور آپاندیس از این اندازه بزرگتر باشد، به درمان های جدی تری برای کنترل آن نیازمندیم

انواع سرطان آپاندیس

1- تومورهای کارسینوئید : حدود نیمی از سرطان های آپاندیس را تومورهای کارسینوئید تشکیل می دهند. این نوع تومور اغلب در خانم های 40 ساله و بالاتر، شایع می باشد. تومورهای کارسینوئید تومورهای کوچکی هستند که میزان موفقیت برای درمان آنها بسیار بالاست.

این نوع تومور معمولا در نوک آپاندیس قرارمی گیرد. فرد مبتلا به این نوع سرطان، تا زمانی که سرطان به اندام های دیگر سرایت نکند، متوجه سرطان آپاندیس خود نمی شود و معمولا طی معاینه جهت بیماری های دیگر، این نوع تومور تشخیص داده می شود.

2- تومورهای غیر کارسینوئید : این نوع تومور در سلول های اپی تلیالی آغاز می شود که در داخل آپاندیس قرار دارند. اکثر سلول های اپی تلیالی ماده ژلاتینی تولید می کنند. این نوع تومور بسیار تمایل دارد تا در بدن پخش شود و موفقیت درمان این نوع تومور آپاندیس به عوامل متعددی بستگی دارد.

3- آدنو کارسینوم کولونیک : این نوع از تومورهای آپاندیس حدود 10 درصد از سرطان آپاندیس را به خود اختصاص می دهد و معمولا در این نوع، سلول های سرطانی در قاعده آپاندیس قرار می گیرند

4- پاراگانگیوما : این نوع، توموری نادر از سلول های پاراگانگیوما می باشد. سلول های پاراگانگیوما مجموعه ای از سلول های بافت عصبی است که بعد از دوران جنینی باقی می ماند و در نزدیکی غدد فوق کلیوی و برخی از عروق خونی و اعصاب دیده می شود.

درمان سرطان آپاندیس به عوامل مختلفی از جمله وضعیت سلامتی بیمار، اندازه و محل تومور، درگیری غدد لنفاوی و یا گسترش سرطان به سایر اندام ها بستگی دارد.

راه های درمان سرطان آپاندیس عبارتند از: 1- عمل جراحی 2- شیمی درمانی./س

برچسب ها: آپاندیس ، سرطان ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.