عليرضا خالق وردي مستندساز كشورمان در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص سينماي مستند گفت: محتواي سينماي مستند متكي به اعمال و فعاليت هاي روزانه است و مستندهاي اوليه همچون مردي از آرام، نمك شمال به تصويرگري موضوعات ابتدايي زندگي همچون شكار، استراحت و غذاخوردن ميپرداخت.
اين مستندساز با اشاره به چالش هاي سينماي مستند گفت: وجود كانال هاي مختلف تلويزيوني در داخل كشور، شبكه هاي سينماي خانگي و شبكه هاي ماهواره اي، بمباران اطلاعاتي از طريق اين رسانه و نمايش آثار مستند در آنها مانع از استقبال مردم براي تماشاي اين آثار از طريق سينما مي شود كه ميتوان از آن به عنوان چالش سينماي مستند نام برد.
وي افزود: البته موضوعاتي همچون مسائل اقتصادي، اجتماعي، سياسي و زندگي شهري به اين امر دامن ميزند.
خالق وردي در پايان در خصوص مستندهاي سفارشي خاطرنشان كرد: بسياري از اين مستندات براساس منافع سازمان هاي سفارش دهنده ساخته مي شود كه البته اين موضوعه در همه جا رواج دارند زيرا بيان واقعيت نسبي است و نمي توان به صورت قاطع به تحليل واقعيت پرداخت.
وي بيان كرد: هر فردي به تصويرگري موضوعات از ديدگاه خود ميپردازد و سفارش دهندگان هر كشوري با در نظرگيري برخي ايده آل ها و سپردن اين كار سعي در نمايش آن در جهت منافع خود دارند.
خالق وردي گفت: براي مثال در مستند پيروزي اراده به تجليل از هيتلر و بزرگ نمايي فعاليت هايش و خداگونه جلوه دادن او پرداخته مي شود بنابراين هيچ ارگان و سازماني به بدگويي در خصوص فعاليت هاي افراد خود نميپردازد./ي2