والدین با اطلاعات کافی در مورد مراحل طبیعی رشد کودکشان، به آنها زندگی دوباره می بخشند.

دکتر فاطمه بهنيا، عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی و توانبخشی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  ابعاد رشد در کودکان به چهار دسته تقسیم می شود رشد حرکتی (راه رفتن، کارکرد انگشت ها...)، رشد زبانی (حرف زدن)، رشد ارتباطی (ارتباط برقرار کردن با دیگران) و نیز رشد شناختی (نقاشی کردن و شناخت رنگ ها و ...)

وی افزود: این ابعاد در رشد در کودک باید طبیعی بوده و هر کدام در یک مقطع زمانی نرمال باشد اگر کودک رشد نرمال داشت جای نگرانی نیست و اما اگر کودک در رشد خود تاخیر داشت با مراجعه به موقع به پزشک کاردرمان از بسیاری از کم توانی ها در کودک خود بکاهد.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم کودکمان سالم باشد و در آینده با مشکل کم توانی مواجه نشود باید آگاهی از رشد نرمال کودک داشته باشیم.

وی عنوان کرد: تشخیص زود هنگام تاخیر رشدی کودک می تواند او را به بهبودی برساند.

وی گفت: حداکثر سن تشخیص اختلالات حرکتی و رفتاری کودک تا 3 سال و بهترین سن تشخیص یک سالگی است.

دکتر بهنيا ادامه در خصوص طیف او تیم در کودکان گفت: کودکان طیف او تیم؟، کودکانی هستند که با اختلال در خود فرورفتگی و دوری از اجتماع زندگی می کنند.

وی گفت: به همین دلیل این طیف "اوتیسم" ناحیه می شود که این طیف دارای درجات مختلفی در افراد است.

وی گفت: با تشخیص زودرس در کودکان می توان زودتر، کودک به بهبودی راه پیدا کند.

وی تصریح کرد: علائمی مانند رفتارهای کلیشه ای مثل تکان دادن بیش از حد عضوی از بدن، گاز گرفتن بیش از حد جایی از بدن، در خود فرورفتگی، دوری از اجتماع و ... از نشانه های اوتیسم است.

وی عنوان کرد: اگر این طیف خفیف باشد با تشخیص زودرس والدین و درمان توسط درمانگر کودک رو به بهبودی می یابد و اگر طیف شدید باشد رو به طیف خفیف می رود و کودک آرام تر می شود.

وی در نهایت افزود: سن تشخیص این اختلالات حداکثر زیر 3 سال و بهترین سن یک سال می باشد./ح

برچسب ها: رشد کودک ، مغز ، توانبخشی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار