به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
درکناره دمبرگ آن، جوانههای جانبی ظاهر میشود. گلهای آن منفرد، زیبا و به رنگ بنفش، بندرت سفید یا گلی و معطر است. دمگلهای دراز گل که از بین دمبرگها منشاء میگیرند، قبل از منتهی شدن به گل، حالت خمیده شبیه عصا پیدا میکنند. میوههای بنفشه پوشینه، کروی، پوشیده از کرک ومحتوی دانههایی به رنگ زرد با لکهای سفید هستند. گلهای زیبا ومعطر بنفشه در اوایل بهار ظاهر میشود، درتابستان گلهایی عاری از گلبرگ در بین دمبرگهای آن ظاهر میشود که همیشه به حالت مخفی درآن باقی می ماند.
بنفشه به طور طبیعی درشمال ایران میروید، ولی با توجه به این که امروزه به عنوان یک گل زینتی درباغچهها کاشته میشود، میتوان آن را دراکثر نقاط ایران مشاهده نمود.به بنفشه گل زیر برف می گویند.زیرا آن را در زمستان می کارند.
بر اساس طب سنتی ایران تمامی قسمتهای بنفشه از جمله برگ، گل، دانه، ریشه، و سرشاخههای گلدار مصرف دارویی دارند.
بنفشه مرطوب، تند، سرد واندکی تلخ است و دارای ویژگی هایی چون: ضد التهاب، خلط آور، محرک، ادرار آور (مدر)، ضد تومور، ضد رماتیسم، ملین، ضد میکروب، معرق، مسهل، تثبیت کننده دیواره مویرگها و تصفیه کننده خون است.
شربت تهیه شده از دم کرده آن را برای درمان سرفه میتوان استفاده کرد. به دلیل غنی بودن از لحاظ مواد صابونی، خلطآور خوبی است و باعث تقویت و استحکام خونی میشود. دو قاشق غذاخوری از پودر گیاه را در نیم لیتر آب جوشیده و با اضافه کردن مقداری شیر و عسل آن را مصرف میکنند./س