به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از نشريه روانپزشكي كانادا، نتايج يك تحقيق توسط محققان دانشگاه مونترال نشان دادن ميان بارداري، مصرف روغن امگا 3 و واكنشهاي شيميايي كه سروتين را براي تنظيم خلق و خو در مغز منتشر ميكنند، ارتباط مستقيمي نهفته است.
براساس اين گزارش محققان افزودند: از آنجا كه امگا 3 از مادر به جنين او منتقل ميشود و سپس از تغذيه با شير مادر به نوزاد انتقال مييابد، سطوح آن در دوران بارداري كاهش يافته و اين كاهش حداقل به مدت 6 هفته پس از تولد نيز تداوم دارد و علاوه بر اين، شرايط خاص بيولوژيكي در برخي از زنان باردار نشان داده است كه بسياري از آنها مقادير كافي امگا 3 را دريافت نميكنند و متعاقباً بيشتر از بقيه در معرض خطر ابتلا به افسردگي پس از زايمان قرار ميگيرند.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است زنان در طول سالهاي باروري و زايمان در معرض بالاترين خطر ابتلا به افسردگي هستند و تولد يك كودك ممكن است باعث ايجاد افسردگي در زنان آسيبپذير باشد كه اين بيماري ضمن كاهش سلامت مادر و كودك، مشكلاتي درخصوص رشد فرزند را نيز به همراه ميآورد.
به گفته محققان اين يافتهها نشان ميدهند كه استراتژيهاي غربالگري و شيوههاي پيشگيري از خطرات مانند مصرف ماهي و غذاهاي غني از اسيدهاي چرب امگا 3 در دوران بارداري مفيد بوده و خطر بروز افسردگي پس از زايمان را كاهش ميدهند و البته تحقيقات بيشتري براي روشن شدن بهتر اين ارتباطات و شناسايي دلايل آن مورد نياز است. /ح