به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک این آئین معنوی یکی از رسوم دیرین مردم روستای انجدان است که در عزاداری ماه محرم و در شام غریبان برگزار می شود.
قدمت این مراسم کهن به دوره تیموری و صفویه می رسد و مردم عزادار این روستا در روزهای نهم و یازدهم محرم اجرا میشود.
در روز نهم محرم مردم محله پایین انجدان با آیین های سوگ و عزا به سمت محله بالا حرکت می کنند و درحالیکه ابزاری چوبی و خراطی شده به نام جغجغه را در دست دارند با نوایی موزون به جای کوبیدن بر سینه، آن را به هم می کوبند.
در این مراسمیک مرشد و رهبراست که نوحه های اصیل و خاصی را قرائت می کند و مردم در پاسخ به نوحه ها با اشک و مویه جغجغه می زنند.
این آیین معنوی یكی از رسوم مذهبی و برخاسته از فرهنگ بومی مردم روستای انجدان است كه در فهرست آثار معنوی كشور به ثبت رسیده است . در روز تاسوعای حسینی مردم محله پایین انجدان با آیین های سوگ و عزا به سمت محله بالا حركت می كنند و درحالیكه ابزاری چوبی و خراطی شده به نام جغجغه را در دست دارند با نوایی موزون و حزن انگیز به جای كوبیدن بر سینه، جغجغه می كوبند.
تمام طبقات اجتماعی و افراد روستا در این آیین معنوی محرم دخیل هستند و شركت دارند. روستای انجدان در 37 كیلومتری اراك واقع شده و یكی از روستاهای دهستان مشك آباد بخش مركزی شهرستان اراك در استان مركزی است./س
لطفا تصحیح بفرمایید.
با تشکر.