به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، شلغم در فصل پاییز و زمستان رویش خوبی دارد و این نشان میدهد فصل رویش هر میوه متناسب با خواص آن است، زیرا شلغم تاثیربسزایی در درمان سرماخوردگی دارد.
شلغم می تواند در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم هم موثر باشد.
بهترین شیوه مصرف شلغم بصورت بخارپز، سوپ و یا آش است. بهتر است در ساعات اولیه صبح مصرف شود.
قرقره کردن آب شلغم گلودردهای باکتریایی را نیز تسکین میدهد.
مقادیر فراوان ویتامین C موجود در شلغم، همچنین شلغم نقش آنتی اکسیدان دارد و از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکند.
شلغم مادهای اشتها آور است که آب آن در تنظیم خون نقش دارد.
مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک میکند.
املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم بر رشد استخوانهای کودکان و تقویت اسکلت زنان باردار نیز تاثیر میگذارد.
ید موجود در شلغم میتواند ترشح تیروئید را تنظیم کند و به دلیل مقادیر فراوان آهن آن جز میوه و سبزیجات خونساز به شمار می رود.
عصاره شلغم پاک کننده بدن است و شلغم در دفع اسیداوریک و رفع سنگهای کلیه هم نقش دارد.
درمان شب کوری از دیگر خواص شلغم است./س