به گزارش
خبرنگار فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران حاضر در نشست تفاهم معاونت علوم و فناوري ریاست جمهوری و اتاق بازرگانی دکتر سلطان خواه معاون علوم و فناوري رئيس جمهوري گفت: طول سال های اخیر توسعه علم و فناوری کشور یک سیر جدیدی آغاز کرد که ناشی از تکامل اهداف بوده که در برگیرنده سرمایه های هنگفت کشور در حوزه علم و فناوری صورت گرفته است.
وی افزود: در حال حاضر فقط انجام پژوهش ها در جای خود بوده که تاکید می کنم این عمل مولود همين نگرشی است که در معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری است که در غالب نگرش رهبری صورت گرفته که این اهداف بر اساس رویکرد توسعه علم و فناوری کشور بوده است.
وی تصریح کرد: انجام فعالیت های پژوهشی و فناوری به این صورت است که هر شرکت به فعالیت های مختص خود پرداخته و پس از آن که به غرفه آزمایشگاهی دست پیدا می کند، هر کدام مراحل تولیدی خود را طی کرده تا بسترهای بازار را فراهم آورد که این عملکرد مقرون به صرفه نیست و این نگاه بازخورد مناسبی ندارد زیرا یک دستاورد روند کوتاه مدتی داشته و عمر مباحث فناوری خیلی سریع به سر می آید.
وی خاطر نشان کرد: همه فعالان این عرصه کسانی هستند که باید مورد حمایت مقرراتی به فعالیت خود بپردازند و باید در کنار هم و در یک برنامه مشخص در صحنه حضور پیدا کنند که این مسئله محتاج نقش آفرینی جدیدی است که در این عرصه اتاق بازرگانی یکی از نهادهایی است که می تواند نقش موثری داشته باشد.
وی یادآور شد: گستره ی علم و فناوری لایه های متفاوتی داشته که هر بخش باید در جای خود بیاید به عنوان مثال وزارت امور خارجه سازمان استاندارد در این راستا عهده دارد مسئولیت های جدیدی بوده که در بستر همین نگاه و اهداف جدید است که بنگاه های خصوصی که از آن با عنوان شرکت دانش بنیان یاد می کنیم به وجود آمده که بر اساس آن حداقل دخالت در حیطه کارها را باید انجام دهد.
وی با بیان این که شرکت های دانش بنیان بر اساس اهداف صندوق ملی 3000 هزار میلیارد تومان فعالیت داشته افزود: دستاورد های 3 هزار میلیاردی که امید را در شرکت دانش بنیان ایجاد کرده در طی 4 سال گذشته از طریق توسعه فناوری نانو، زیستی گیاهان دارویی و طب سنتی سلول های بنیادی بوده که از شکل و فعالیت های شرکت های دانش بنیان بالغ بر 3 هزار میلیارد تسهیلات ایجاد شد./ح