به گزارش
گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، به نقل از نشريه علوم اعصاب، محققان دانشگاه آدلايد با تحريك مغناطيسي مغز كودكان و نوجواناني كه به طور زودهنگام متولد شدهاند با استفاده از يك روش غيرتهاجمي كه منجر به القاي پاسخ از مغز براي به دست آوردن پلاستيسيتي يا انعطافپذيري مغز ميشود دريافتند تولد زودهنگام باعث كاهش واكنش مغز و انعطافپذيري كمتري در مغز اين افراد نسبت به گروه شاهد شده است.
براساس اين گزارش محققان ضمن بيان اين كه رشد مغز بين هفته 20 و 37 دوران بارداري بسيار سريع است افزودند: به دنيا آمدن حتي كمي پيش از موعد باعث تغيير قابل توجهي در ساختار مغز ميشود و براين اساس توانايي و انعطافپذيري مغز در افراد با تولد زود هنگام (در هفته سي و هفتم بارداري و يا قبل از آن) كاهش مييابد.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است، پلاستيسيتي، ظرفيت تغيير مغز در نتيجه يادگيري و حافظه است و براي بهبود از صدمه به مغز نيز در طول زندگي بسيار حياتي است زيرا باعث سازماندهي مجدد مغز، تغيير رفتار و قدرت ارتباط نورونها در واكنش به ايجاد تغييرات در محيط زيست ميشود.
به گفته محققان، گزارشات قبلي نيز نشان دادهاند كه كودكان حاصل از زايمان زودرس اغلب مشكلات حركتي، شناختي و يادگيري دارند، با اين حال فيزيولوژي مكانيسم اين ارتباط هنوز ناشناخته است./ع2