کمبود ویتامین D از علل اصلی ریزش مو در زنان ایرانی است جهت سنتز ویتامین D مورد نیاز بدن ضرورت دارد روزانه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قسمتهایی از پوست بدون پوشش در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار گیرد.
زنان به علت نوع پوشش و استفاده از کرم ضدآفتاب در صورت، از دریافت اشعهی UVA که برای سنتز ویتامین D ضروری است محروم میشوند و این عامل موجب شیوع ریزش مو در خانمها شده، در حالی که اغلب درمانهای طبی از این نکته غافل بوده و با تجویز داروهای دیگر درصدد رفع ریزش مو هستند.
بعضی از فاکتورهای رایج که باعث ریزش مو می شود:
- اختلالات غده تیروئید: در هر دو حالت کم کاری یا پرکاری غده تیروئید ریزش مو اتفاق می افتد.
- کاهش مقدار استروژن: خیلی از زنان ، ریزش مو را در دوران یائسگی و بعد از آن تجربه می کنند . زمانیکه ترشح مقدار استروژن در بدن کاهش می یابد. سایر تغییرات هورمونی نیز می تواند منجر به ریزش مو شود.
- داروها: خیلی از داروها منجر به ریزش مو می شود . بنابر این اگر این مسئله برای شما نگران کننده است بهتر است با پزشک خود در مورد مصرف داروهای جایگزین مشورت کنید.
- تغییرات هورمونی بعد از حاملگی : مادرانی که تازه کودکان خود را متولد کرده اند از ابتدا تا بعد از ۶ ماه نیز ریزش مو را تجربه می کنند و این زمانی است که مقدار استروژن در خون در حال برگشت به مقدار نورمال است. در حقیقت چیزی که به نظر ریزش موی شدید می آید در واقع تنظیم چرخه رشد طبیعی مو است ۰
- افزایش هورمونهای مردانه در زنان که به علت چاقی ناشی از زیادهروی در مصرف فست فودها در خانمها ایجاد می شود، از علل دیگر ریزش مو است که از شیوع نسبتا بالایی برخوردار است.
نکته: قسمت عمدهی ویتامین D مورد نیاز بدن از طریق تابش مستقیم نور آفتاب بر پوست بدن تامین میشود، جهت سنتز ویتامین D مورد نیاز بدن ضرورت دارد روزانه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قسمتهایی از پوست بدون پوشش در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار گیرد.