وی افزود: البته عواملی همچون ژنتیک، شغل، بروز عفونت، جنسیت، زندگی در ارتفاعات و بروز برخی از مشکلات مغزی و عصبی و روانی می تواند در بروز بیماری ام اس دخیل باشد.
ترابیان زاده با اشاره به این که برخلاف اغلب بیماری های و نارسایی ها، تغذیه تاثیر چندانی در بیماری ام اس ندارد، تاکید کرد: بر خلاف بسیاری از تصورات، تاکنون هیچ رابطه مشخصی بین مواد غذایی و ام اس پیدا نشده است و با استفاده از رژیم غذایی نمی توان کمک خاصی به درمان بیماری ام اس کرد.
وی تصریح کرد: البته با برخی از پرهیز های غذایی و داشتن یک برنامه ریزی مناسب، می توان از بروز برخی از عوارض ام اس پیشگیری کرده و یا شدت آن را کاهش داد.
ترابیان زاده یادآور شد: مصرف میوه و سبزی ها، ویتامین ها، مواد غذایی حاوی پروتئین و کربوهیدرات ها و پرهیز از مصرف زیاد چربی، می تواند به کاهش عوارض بیماری ام اس کمک کند./ع2